Pippi sjaal en wanten

In ons vorige blog bespraken we de Pippi trui. Een heerlijk warme oversized trui. Maar, zoals je op de foto ook kunt zien, heb je in de Zweedse winters ook wanten en een heerlijk sjaal nodig!

Wol-Co-Pipi-trui

Pippi sjaal

De sjaal die Pippi draagt is gebreid in patentsteek. Deze steek geeft een soepel, zacht en rekbaar resultaat. In onze steken bieb kun je vinden hoe je hem maakt. We schreven zelfs een blog over het verschil tussen de patentsteek en de halve patentsteek. Handig om te lezen als je besluit om zo’n heerlijke sjaal op te zetten voor de komende winter. En je vindt de patentsteek en de halve patentsteek in onze stekenbieb.

Wol & Co Patentsteek
Patentsteek
Goede kant halve patent
Halve patentsteek voorkant

Lekker dikke wollen wanten

Wol & Co basispatroon wanten2

Helemaal af is je Pippi outfit als je er ook wanten bij breit. Heerlijk dikke wollen wanten die je beschermen tegen de winterse kou. In onze webshop kun je een gratis patroon voor wanten downloaden. Als je de foto van Pippi goed bekijkt, zie je dat er lusjes aan de wanten zitten. Deze worden traditioneel aan de wanten gemaakt, zodat je de wanten gemakkelijk op kunt hangen om te drogen na, bijvoorbeeld, een sneeuwballengevecht.

Een lusje maak je gemakkelijk door een basisketting van lossen te haken en deze vast te zetten aan de boord van je wanten. Je kunt ook de twee wanten met een heel lange basisketting aan elkaar haken. Je haalt de wanten dan door de mouwen van de (kinder)jas en je bent nooit meer één want kwijt.

Ga op zoek naar wollen garens bij je lokale wolwinkel. Het is altijd goed om het garen te zien en te voelen! Bovendien kun je advies vragen in de winkel.