Handig breien op reis

Handig breien op reis? Ja, voor iedereen in het onderwijs is de zomervakantie nu begonnen. Regio Midden was eerst en nu is de laatste regio ook even vrij. De tijd om op pad te gaan en voor veel mensen is het fijn om een breiwerkje mee te nemen. Lekker even breien als je moet wachten of gewoon als je een heel stuk naast iemand zit die rijdt. Daarom een bewerkt blog uit 2019 over breien onderwerg. En, eh, wij breien niet alleen als we in de vakantie onderweg zijn, hoor. We breien gewoon altijd als we onderweg zijn.

Tips voor breien op reis

Wanneer je onderweg wilt breien is het wel handig om aan een paar dingen te denken. Je wilt tenslotte niet dat je iemand prikt met je breinaalden, of dat je de halte mist, omdat je het  breiwerk niet zomaar weg kon leggen. Een rondbreinaald is daarom handig of brei met sokkennaalden.

Breiwerk dat je snel weg kunt leggen is in elk geval breiwerk dat zo min mogelijk ingewikkelde handelingen heeft. Kantbreiwerk met grote teltekeningen is meer iets voor op je bestemming of voor thuis. Ook ander breiwerk waarbij je moet tellen en je goed moet concentreren is minder geschikt voor onderweg. Strepen zijn fijn, een klein project is dat ook – denk aan een sok, muts of want. Ook een breiwerk dat steeds dezelfde steken heeft is fijn – een sjaal in patentsteek bijvoorbeeld. Dan kun je tenminste nog eens naar buiten kijken!

stevig klein projecttasje

Garen

Zorg er voor dat je met een garen breit dat niet te besmettelijk is. Wit garen op de camping zou niet onze eerste keus zijn. Ook een breiwerk met veel verschillende kleuren kan onderweg problemen geven. Je bolletjes raken door elkaar. Je kunt dan beter een zelfstrepend garen gebruiken. En dan nog wat over de dikte van je garen. Het is fijn om met een dunner garen te breien, omdat een schoot vol met dik en zwaar breiwerk gewoonweg te warm kan zijn.

2. voer een actie uit.

Een paar projecttips

Je kunt natuurlijk een project op de pennen hebben, maar je kunt ook de zomer besteden aan het breien van proeflapjes. Die zijn niet groot. Je kunt ze gemakkelijk op sokkennaalden breien en ook makkelijk wegleggen. Bovendien is het de voorpret voor een project of de projecten die je in de winter gaat breien. Of misschien ga je gewoon proeflapjes breien om technieken en motieven uit te proberen? Goed idee!

Je kunt een sok breien, maar je kunt ook je sokken stoppen. Een klein werkje waar wij ons in elk geval de tijd vaak niet voor gunnen. Misschien is de vakantie dus wel het uitgelezen moment.

Ten slotte

Zorg dat je project in een goed projecttasje zit. Alle spullen bij elkaar en goed afgesloten. En natuurlijk heb je een klein etuitje met je gereedschappen in je projecttas gestopt.

Wol & Co mini gereedschapsetui

Wist je dat de eerste drie van onze boeken ook als eboek te koop zijn? Je hoeft het boek dan alleen te downloaden en je hebt alle info bij je die je nodig hebt!

Fijne vakantie (voorpret) en voor straks lekker breien op reis !