Breien op reis

Wol & Co Camping

Nog een paar weken en dan begint voor de scholen de zomervakantie. Veel mensen gaan in die periode op vakantie en er gaan vast heel wat mensen ‘breien op reis’. Daarom een bewerkt blog uit 2015 over breien onderwerg. En, eh, wij breien niet alleen als we in de vakantie onderweg zijn, hoor. We breien gewoon altijd als we onderweg zijn.

Tips voor breien op reis

Wanneer je onderweg wilt breien is het wel handig om aan een paar dingen te denken. Je wilt tenslotte niet dat er iemand aan je breinaalden blijft hangen, of dat je de halte mist, omdat je het  breiwerk niet zomaar weg kon leggen. Een rondbreinaald is dus handig of een project op sokkennaalden.

Breiwerk dat je snel weg kunt leggen is in elk geval breiwerk dat zo min mogelijk ingewikkelde handelingen heeft. Kantbreiwerk met grote teltekeningen is niet zo handig. Ook ander breiwerk waarbij je moet tellen en je goed moet concentreren is minder geschikt voor onderweg. Strepen zijn fijn, een klein project is dat ook – denk aan een sok, muts of want. Ook een breiwerk dat steeds dezelfde steken heeft is fijn – een sjaal in patentsteek bijvoorbeeld. Dan kun je tenminste nog eens naar buiten kijken!

stevig klein projecttasje

Garen

Zorg er voor dat je met een garen breit dat niet te besmettelijk is. Wit garen op de camping zou niet onze eerste keus zijn. Ook een breiwerk met veel verschillende kleuren kan onderweg problemen geven. Je bolletjes raken door elkaar. En dan nog wat over de dikte van je garen. Het is fijn om met een dunner garen te breien, omdat een schoot vol met dik en zwaar breiwerk gewoonweg te warm kan zijn.

2. voer een actie uit.

Een paar projecttips

Je kunt ook je zomer besteden aan het breien van proeflapjes. Die zijn niet groot. Je kunt ze gemakkelijk op sokkennaalden breien en ook makkelijk wegleggen. Bovendien is het de voorpret voor een project of de projecten die je in de winter gaat breien. Of misschien ga je gewoon proeflapjes breien om technieken en motieven uit te proberen? Goed idee!

En dan nog dit: je zou ook kunnen gaan sokken stoppen. Een klein werkje waar wij ons in elk geval de tijd vaak niet voor gunnen.

Ten slotte

Zorg dat je project in een goed projecttasje zit. Alle spullen bij elkaar en goed afgesloten. En natuurlijk heb je een klein etuitje met je gereedschappen in je projecttas gestopt.

Wol & Co mini gereedschapsetui

Fijne vakantie (voorpret) en voor straks lekker breien op reis !