Draad! 4 sokken breien

Alweer het vierde deel in de Draad! serie. Nummer 4 gaat helemaal over sokken breien: been-eerst en teen-eerst sokken, sokken met een hielflap, sokken zonder hielflap, de Hollandse en de Franse hiel, de Fleegle- de achteraf en boemerang hiel. Natuurlijk leggen we de handigste opzetten en afkantingen uit en geven ook veel tips om zelf variaties in je sokken te kunnen aanbrengen.

Hieronder zie je een selectie van wat je kunt verwachten in dit boek:


Draad! 3 breien & kleur

In het derde deel van de Draad! Serie gaat het over breien & kleur. Hoe werk je nou eigenlijk met kleur? De basis is de bekende kleurenleer van Johannes Itten. Daarna legt Draad! 3 je stap voor stap uit hoe je de kleurentheorie kunt toepassen in de praktijk.

Na twee hoofdstukken over de kleurenleer volgen hoofdstukken met breitechnieken die zich goed lenen voor het werken met kleur: afgehaalde steken, mozaïek, intarsia breien (ook in het rond) en Fair Isle. Natuurlijk staan er projecten in het boek, zo kun je de technieken en theorie goed oefenen.

We hebben dit boek geschreven in de hoop dat je, met de theorie in je achterhoofd, fijn aan de slag gaat met kleuren en technieken. Brei lekker veel proeflapjes, combineer, kies, verander en maak zo je eigen ‘kleurdocumenten’. Je zult, net als wij tijdens het maken van dit boek, ontdekken dat werken met kleur uitnodigt tot… nog meer werken met kleur!

Hieronder kun je alvast een kijkje nemen! Als je het inkijkexemplaar groter wilt zien, klik dan op ‘preview’.


Draad! 2 rondbreien

Wat komt er na Draad! 1…. Draad! 2 natuurlijk. Ons tweede boek gaat over rondbreien. Hoe doe je het? Welke opzet- en afkanttechiek kun je het best gebruiken? Hoe geef je vorm aan je rondbreiwerk? Natuurlijk leggen we uit wat Fair Isle breien is en hoe je het doet. Het doorknippen van je breiwerk wordt in beeld en woord uitgelegd, dus eng, welnee.

Ook in dit boek komen kleur en strepen weer aan bod: we laten je zien hoe je Helix-strepen maakt en hoe je strakke ‘gewone’ strepen in het rond breit. En dan is er de sok, we leggen zowel de boord-eerst als wel de teen-eerst methode uit.

Tussen de hoofdstukken geven we je een aantal projecten met patroon, van eenvoudig tot moeilijk. Er zijn twee Fair Isle patronen, een mooie want en prachtige col of shawl.

Hieronder kun je alvast een kijkje nemen! Als je het inkijkexemplaar groter wilt zien, klik dan op ‘preview’.


Draad! 1 breien: de basics

Let op: alleen verkrijgbaar als Eboek!

Wij, de auteurs van Draad!, wilden heel graag een boek maken voor de beginnende breier. Een boek dat je de basistechnieken leert zodat je zelfverzekerd aan elk project kunt beginnen.

Het is een boek geworden met heel veel foto’s en duidelijke teksten en alle basistechnieken worden behandeld. Op deze website worden deze technieken ook nog eens in een videofilm uitgelegd. De startende breier leert naast het ‘hoe’ van de verschillende technieken ook het ‘waarom’ en het ‘wanneer’.

Verder vind je aansprekende en praktische patronen in het boek die je met de geleerde technieken kunt breien. Het zijn leuke beginnersprojecten die stimulerender zijn dan alleen proeflapjes breien. De duidelijke patronen loodsen je  stap voor stap door het breiproject.

Het boek van 108 pagina’s heeft een handige spiraal-binding waardoor het makkelijk open blijft liggen tijdens het lezen en vooral het oefenen. Afkortingen en veelvoorkomende breitermen staan handig op de flappen van de cover.

Neem hier een kijkje in Draad! 1: