We hebben onze Draad! boeken gemaakt omdat we graag de kennis van breitechnieken willen vastleggen. Dat doen we door het gebruik van veel foto’s, duidelijke teksten en een heldere vormgeving van de pagina’s. Het is dan ook heel fijn dat juist die kenmerken zo gewaardeerd worden door de gebruikers van onze Draad! boeken.
Naast een heldere, overzichtelijke vormgeving hebben we ook nagedacht over hoe het boek gebruikt wordt. Het zijn doe-boeken, dus hebben we ze een spiraalbinding gegeven. Het boek blijft daardoor perfect openliggen tijdens het breien.

In elk deel van de Draad! boeken serie vind je afkortingen en uitleg op de flappen van het boek. Die kun je tijdens het lezen en breien dus makkelijk openslaan.

Ongewild sluipen er wel eens fouten in onze boeken. Klik hier om de errata te zien.

Draad! 5 Fair Isle breien

Dit deel in de Draad! boeken serie gaat helemaal over Fair Isle breien, ook wel inbreien, jacquard breien of stranded knitting genoemd. Alle relevante onderwerpen worden behandeld: met welke materialen brei je, hoe combineer je motieven en kies je kleuren, hoe houd je de draden vast en weef je de draden mee aan de achterzijde van je werk. De techniek van de knipsteken (steeks), het zekeren en het doorknippen van die steken en het afwerken worden uitgebreid uitgelegd. Zoals je van ons gewend bent, gebeurt dat uitleggen in duidelijk taal en heldere foto’s. In dit boek vind je ook een enkel patroon, een aantal recepten voor het maken van een sok, muts en sjaal en veel telschema’s van motieven.

Let op: de techniek van het rondbreien wordt niet uitgelegd! Wil je je kennis van het rondbreien even opfrissen of wil je het leren, kijk dan bij Werkdraad 2 rondbreien. In dit magazine wordt de rondbreitechniek bondig en duidelijk uitgelegd.

Draad! 4 sokken breien

Draad! 4 sokken breien

Alweer het vierde deel in de Draad! boeken serie. Nummer 4 gaat helemaal over sokken breien: been-eerst en teen-eerst sokken, sokken met een hielflap, sokken zonder hielflap, de Hollandse en de Franse hiel, de Fleegle- de achteraf en boemerang hiel. Natuurlijk leggen we de handigste opzetten en afkantingen uit en geven ook veel tips om zelf variaties in je sokken te kunnen aanbrengen.

cover Draad3

Draad! 3 breien & kleur E-book

In het derde deel van de Draad! Serie gaat het over breien & kleur. Hoe werk je nou eigenlijk met kleur? De basis is de bekende kleurenleer van Johannes Itten. Daarna legt Draad! 3 je stap voor stap uit hoe je de kleurentheorie kunt toepassen in de praktijk.

Na twee hoofdstukken over de kleurenleer volgen hoofdstukken met breitechnieken die zich goed lenen voor het werken met kleur: afgehaalde steken, mozaïek, intarsia breien (ook in het rond) en Fair Isle. Natuurlijk staan er projecten in het boek, zo kun je de technieken en theorie goed oefenen.

We hebben dit boek geschreven in de hoop dat je, met de theorie in je achterhoofd, fijn aan de slag gaat met kleuren en technieken. Brei lekker veel proeflapjes, combineer, kies, verander en maak zo je eigen ‘kleurdocumenten’. Je zult, net als wij tijdens het maken van dit boek, ontdekken dat werken met kleur uitnodigt tot… nog meer werken met kleur!

Let op: dit is een E-book!

Draad! 2 rondbreien

Draad! 2 rondbreien E-book

Wat komt er na Draad! 1…. Draad! 2 natuurlijk. Ons tweede boek gaat over rondbreien. Hoe doe je het? Welke opzet- en afkanttechiek kun je het best gebruiken? Hoe geef je vorm aan je rondbreiwerk? Natuurlijk leggen we uit wat Fair Isle breien is en hoe je het doet. Het doorknippen van je breiwerk wordt in beeld en woord uitgelegd, dus eng, welnee.

Ook in dit boek komen kleur en strepen weer aan bod: we laten je zien hoe je Helix-strepen maakt en hoe je strakke ‘gewone’ strepen in het rond breit. En dan is er de sok, we leggen zowel de boord-eerst als wel de teen-eerst methode uit.

Tussen de hoofdstukken geven we je een aantal projecten met patroon, van eenvoudig tot moeilijk. Er zijn twee Fair Isle patronen, een mooie want en prachtige col of shawl.

Let op: dit is een E-book!

Draad! 1 breien: de basics E-boek

Draad! breien de basics

Draad! 1 breien: de basics E-boek

Let op: alleen verkrijgbaar als Eboek!

Wij, de auteurs van Draad!, wilden heel graag een boek maken voor de beginnende breier. Een boek dat je de basistechnieken leert zodat je zelfverzekerd aan elk project kunt beginnen.

Het is een boek geworden met heel veel foto’s en duidelijke teksten en alle basistechnieken worden behandeld. Op deze website worden deze technieken ook nog eens in een videofilm uitgelegd. De startende breier leert naast het ‘hoe’ van de verschillende technieken ook het ‘waarom’ en het ‘wanneer’.

Verder vind je aansprekende en praktische patronen in het boek die je met de geleerde technieken kunt breien. Het zijn leuke beginnersprojecten die stimulerender zijn dan alleen proeflapjes breien. De duidelijke patronen loodsen je  stap voor stap door het breiproject.

Het boek van 108 pagina’s heeft een handige spiraal-binding waardoor het makkelijk open blijft liggen tijdens het lezen en vooral het oefenen. Afkortingen en veelvoorkomende breitermen staan handig op de flappen van de cover.