Projectassen en opruimen

Projecttassen en opruimen horen wel een beetje bij elkaar voor ons. We zijn weer aan het opruimen en dan komen er hier en daar wat projecten vandaan. En die moeten nog afgemaakt worden.  Dus dit is een goed moment om achter de naaimachine te gaan zitten en een projecttasje te gaan maken.

Wol & Co Projecttassen en opruimen 4

Soorten en maten

De tasjes zijn er natuurlijk in soorten en maten. Je kunt, bijvoorbeeld, een klein tasje naaien zonder extra’s. Het enige dat je nodig hebt is stof en naaigaren. Dit soort projecttasjes zijn handig om een breiwerk in te doen en dat je daarna nog in een andere tas doet.

Bento bag

Voor kwetsbaar breiwerk is een tasje waar niets aan kan blijven hangen ideaal.Wij maakten al eens de bentobag, het patroon vind je in één van onze blogs. En wij hebben hem natuurlijk in allerlei maten.

projecttasje 10: de tas is klaar
11. projecttasje

Aflsluiten met een koord

Je kunt ook een klein tasje naaien dat je met een touwtje dichttrekt. Je garen blijft hoogstens achter de draad hangen, maar stuk gaat het niet. En ook deze tasjes doe je weer in een grotere tas om mee te nemen.

Knikkerzak

Denk voor zo’n zakje aan een knikkerzak en je komt een heel eind. Hier vind je een goede uitleg van Sew Natural. Wij maakten de tasjes met een touwtje zonder voering. De naden moet je dan wel even afwerken om rafelen te voorkomen.

Wol & Co projecttassen en opruimen 2

Grote breitas met vakken

Deze tasjes zijn allemaal om ín een tas te stoppen. Maar je kunt natuurlijk ook een grote projecttas maken waar je alleen nog je portemonnee in stopt voordat je op weg gaat.

Springi Design

Wij vonden een goed en duidelijk patroon op Etsy van Springi Design. Het patroon is in het Duits of in het Engels en heel duidelijk stap voor stap uitgeleg. Maar ja, niet in het Nederlands. Leuk is dat je twee maten kunt maken. Hieronder zie je het kleinere model.

Wol & Co Projecttassen en opruimen 1

Wol & Co Projecttassen en opruimen 1a

Breinaalden opruimen

Over het opruimen van onze breinaalden hebben we al eerder geschreven. We hebben zelfs een blog geschreven over het naaien van een naaldenetui. En kijk ook even naar de sokkenrol, die kun je ook zo ‘verbouwen’ dat hij precies is zoals jij wilt.

Wol & Co sokkenbreinaalden etui dicht
Wol-Co-projectasje-sokkenrol-29

Zelf je patroon aanpassen

Het aanpassen van een bestaand patroon naar je eigen wensen is sowieso leuk. Maar je moet wel op een paar dingen letten.

Tips

  1. Gebruik geen klittenband. Daar blijft je garen maar aan hangen.
  2. Gebruik geen metalen ritsen. Dit zijn scherp en je draad gaat stuk als hij daarin komt.
  3. Zorg voor lekker veel vakken.
  4. Zorg voor een vak dat groot genoeg is voor je patroonboek of -tijdschrift.
  5. Een plek waar je pen opgeruimd kan worden, zonder dat hij vlekken kan maken op je breiwerk.

Zo zie je maar weer, projecttassen en opruimen zijn een goede combinatie! Deze keer wensen we je veel opruim- en naaiplezier!