Wanda blok 3

Wanda blok 3 leert je weer een nieuwe mindering. De mindering die erbij komt is een neutrale mindering die twee steken tegelijk mindert. Deze mindering wordt vaak aan de punten van een ruit gebruikt.

Het motief waarin je de zogenaamde NDM (Eng.: psso) gaat uitproberen is de Kleine Ruit. In het breischema hieronder zie je de NDM in toer 7 kolom 11 en in toer 15 kolom 7. Je ziet aan beide zijden van de NDM een omslag / gaatje.

Je maakt de NDM zo:

  1. Haal twee steken tegelijk af alsof je ze recht gaat samenbreien.
  2. Brei de volgende steek.
  3. Haal de twee afgehaalde steken (die nu op je rechternaald staan) tegelijk over de steek die je net gebreid hebt.

Plaatsen van de Kleine Ruit

Wij wilden de kleine ruit natuurlijk mooi boven de Schaatsenrijder plaatsen. Dat hebben we een beetje op het oog gedaan. De punt van de ruit wilden we tussen twee schuine strepen. Probeer het vooral uit, totdat je het zelf mooi vindt. Wij hebben het ook een paar keer opnieuw gedaan.

Verder let je natuurlijk goed op dat je de herhaling van de motieven zo maakt dat Kleine Ruit goed in het midden van de sjaal zit. Ook dat is even goed kijken en steken tellen.

Als je vindt dat je genoeg Kleine Ruit herhalingen gebreid hebt, brei dan nog één keer de eerste toer van het motief. Dan eindigt je ruit mooi met een gaatje bovenop.

cover werkdraad 5 ajour breien

Wil je meer weten over ajour breien? Dan is Werkdraad 5 ajour breien een goede keus. Kijk vooral eens in onze webshop.

Veel ajourplezier maar weer en geen paniek als je eens wat uit moet halen. Wij doen dat ook vaak genoeg.