Werkdraad, magazines over breitechnieken

In elk Werkdraad magazine wordt steeds een specifiek onderwerp belicht. Werkdraad 1 is er speciaal voor de startende breier, de volgende nummers voegen steeds iets aan je brei-repertoire toe.

Werkdraad 2 leert je alle manier van rondbreien. Je leert rondbreien met sokkennaalden, met één of twee rondbreinaalden en met de magic loop-methode. Natuurlijk wordt ook de TAAT, two at a time, uitgelegd. Op die manier kun je twee sokken of mouwen bijvoorbeeld tegelijk breien met de magic loop-methode. 

De geoefende breier heeft aan Werkdraad een handig, compact naslagwerk. In Werkdraad 3 vind je de handigste meerderingen en minderingen en Werkdraad 4 doet dat met opzetten en afkanten. Nieuw vanaf maart 2022 is Werkdraad 5 ajour breien. 

Zoals ook in onze Draad! boeken gebruiken we heldere teksten en veel foto’s om te laten zien wat je moet doen. Onze insteek is dat je als je weet wat je moet doen en waarom, je een zelfstandig en inventieve breier wordt. Op die manier kan je zelf beslissen welke techniek je wanneer en waar toepast, onafhankelijk van het eventuele patroon waar je meer werkt.

Het is onze bedoeling om de Werkdraad serie langzaam uit te breien. We horen graag van je welke onderwerpen je graag in een Werkdraad uitgelegd wil hebben.

Belangrijk: we hebben de prijs van onze Werkdraad magazine laag gehouden, in het bijzonder die van Werkdraad 1 leer breien. We hopen dat de startende breier daardoor makkelijk kan beginnen én dat de geoefende breier Werkdraad 1 cadeau doet aan iemand die wil leren breien. Onze missie is (nog steeds) breikennis vast te leggen en te verspreiden. 

cover werkdraad 5 ajour breien

NIEUW!

Werkdraad 5 ajour breien

Onze nieuwste uitgave in de Werkdraad serie gaat helemaal over ajour breien. Je leest met welke garens en naalden je kunt breien. We geven je een paar elastische opzetten en afkantingen. Natuurlijk laten we zien hoe je omslagen en de verschillende minderingen maakt en welke invloed ze hebben op je ajour motief. En heel belangrijk en handig bij ajour breien: hoe voorkom en herstel je fouten. Deze Werkdraad is ook weer een handig gids en naslagwerk tegelijk.

werkdraad 1 leer breien cover
Cover Werkdraad 1 leer breien

Werkdraad 1 leer breien

Als je wilt leren breien, dan is Werkdraad 1 echt iets voor jou. Geen lange verhalen, maar duidelijke uitleg met stappenplan en veel foto’s. Je leert de basis van het breien, zodat je weet hoe een breisteek eruit ziet en je breiwerk kunt ‘lezen’. Daardoor zie je een foutje sneller én kan je beslissen of en wat je er dan aan doet.

werkdraad 2 rondbreien cover

Werkdraad 2 rondbreien

Als je eenmaal kunt breien, wil je vast verder. Rondbreien is dan een logische stap, denk aan mutsen, wanten en sokken. Werkdraad 2 leert je hoe je op verschillende manieren in het rond breit, wanneer je voor welke methode kiest, hoe je strepen mooi krijgt en nog meer.

werkdraad 3 meerderen en minderen cover

Werkdraad 3 meerderen en minderen

Hoe geef je vorm aan je breiwerk? Dat doe je door het meerderen en minderen van steken. Werkdraad 3 legt je uit hoe je dat doet, wanneer je het doet, waar en waarom. Een handig naslagwerkje voor alle breiers.

Elke breiwerk begint met een opzet en eindigt met een afkanting. Werkdraad 4 geeft een overzicht van verschillende opzetten en afkantingen, legt uit hoe je ze maakt en wanneer je ze het best kunt gebruiken. Ook Werkdraad 4 is een handig naslagwerkje voor zowel de beginnende als geoefende breier.