Wanda blok 4

Wanda blok 4 is deze week aan de beurt. Je gaat een motief breien met als mindering alleen maar NDM’s: de Sparappel. Door die NDM’s kan het motief van de Sparappel heel mooi aansluiten op de kleine ruit. De punt van de kleine ruit eindigt namelijk met een NDM.

Je ben vorige week geëindigd met een toer 1 van de kleine ruit. Nu ga je zorgen dat boven het bovenste gaatje van dat motief de NDM van de Sparappel komt. Even tellen dus.

Het breischema ziet er misschien anders uit dan je gewend bent. Want voor en na het gedeelte van de herhaling zitten best veel steken. Dat komt doordat je genoeg minderingen tegenover de meerderingen (gaatjes) nodig hebt.

In toer 1 t/m 7 klopt het keurig: één mindering en één meerdering voor de herhaling en na de herhaling drie gaatjes en drie minderingen.

In toer 11 t/m 17 klopt het ook, maar je moet even goed kijken. Na de herhaling staan twee gaatjes en één mindering. Ergens moet nog één mindering komen, anders meerder je steeds een steek. Die mindering zit voor de herhaling. Het klopt gelukkig dus wel.

Nou, even goed kijken dus hoe je het motief opstart, maar daarna kun je gewoon lekker doorbreien!

Zie je dat het deel waar je de NDM’s maakt een beetje 3D wordt? Straks bij het blocken trekt dat weg. Doordat je boven de gaatjes een rij NDM’s maakt krijgt je dit effect. Als je goed kijkt, zie je ook dat je de bovenste gaatjes niet goed ziet. Die worden namelijk dichtgetrokken door de mindering erboven.

Lekker ajour breien deze week. Volgende week gaan we het laatste stuk van dit deel van Wanda breien.

cover werkdraad 5 ajour breien

En vind je ajour breien leuk?, dan wil je vast meer weten over ajour breien. Kijk dan eens in onze winkel naar de nieuwste Werkdraad: Werkdraad 5 ajour breien .

Tot volgende week.