Breirol 2018

Wol & Co breirol 3

Het jaar is alweer bijna om en dat betekent dat ik de breirol van 2018 binnenkort ga afkanten. Breirol? Ja, bij Wol & Co houden we van proeflapjes (maar dat wisten jullie natuurlijk) en elk jaar starten we een nieuwe breirol.

Van oudsher werden breirollen gemaakt om steken vast te leggen. Op school maakten meisjes een rol om te laten zien hoe hun vaardigheden ontwikkelden. En thuis maakten vrouwen een breirol om a.h.w. een stekengids te maken.

Rommeltje

Wol & Co Breirol header

Waarschijnlijk zou onze rol afgekeurd worden door de handwerklerares van weleer. Wij gebruiken de breirol namelijk om uit te proberen. Welbeschouwd is het dus een rommeltje, maar wel een rommeltje waar wij veel aan hebben.

Proberen

We proberen steken uit, we kijken of een kleur of kleurcombinatie werkt, we proberen eens een techniek uit, we proberen een garen uit, soms breien we rond en soms plat en dat allemaal in dezelfde rol. En zoals je wel kunt zien: soms is een motief rommelig en werkt een kleurencombi niet.

Proeflapje voor een project

Als we een proeflapje voor een specifiek project maken, doen we dat anders. Voor een project maken we een lapje met een label. Op de voorkant van het label de naam van het project en op de achterkant allerlei informatie die we goed kunnen gebruiken. Het lapje verdwijnt in de order met aantekeningen voor het project. Maar voordat we een proeflapje hebben, is er al van alles geprobeerd in onze breirol.

Wol & Co proeflapje met label

Een jaar lang

In januari beginnen we met een rol en in december kanten we hem af. Zo wordt de rol niet al te lang en hebben we een grappig overzicht van onze activiteiten van het afgelopen jaar

Wol & Co Breirol header 2


Wist je dat we ook een pagina met kleurinspiratie hebben? Leuk om eens een combinatie in een breirol te proberen!

2019

We wensen jullie een goede jaarwisseling en voor 2019 veel creatieve probeersels en geslaagde projecten.