Zelf je garen knippen

Nu je thuis zit, moet je het doen met de dingen om je heen. Maar hoe moet dat nou als je wilt breien, haken, weven of borduren en je hebt garen nodig? Je kunt natuurlijk een oude trui uithalen, maar dan is je trui wel weg. Misschien is dat wel een beetje zonde.

Je kunt ook een oud t-shirt in repen knippen en dat als een soort van garen gebruiken. Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet.

Je hebt nodig: een t-shirt en een schaar die goed door stof knipt.

Wat je moet doen:

  1. Neem een t-shirt (lekker groot).
  2. Leg het plat
  3. Knip net onder de oksels de bovenkant er af.

4. Leg het t-shirt zo neer dat de openingen aan de zijkanten zitten. De dichte kanten zitten boven en beneden.

5. Knip stroken waarbij je aan de onderkant wel de dichte kant doorknipt en aan de bovenkant niet.

6. Nu ga je met je hand in het t-shirt en legt het open op de naad waar alles nog aan elkaar zit.

Dat is wel even een gefrutsel! Het is handig om een tijdschrift in je t-shirt te schuiven, zodat je straks alleen knipt waar het moet.

7. Nu ga je knippen. MAAR let op dat alle repen met elkaar verbonden blijven.

8. Dat doe je door schuin naar boven te knippen. Kijk maar even goed naar de foto’s.

Het geeft niks dat je een soort hakkel ziet waar je geknipt hebt. Daar zie je niks meer van als je iets van het t-shirt garen maakt.

En dan, als alles goed gegaan is, heb je opeens een bol!

Je hoeft natuurlijk niet per se een t-shirt te gebruiken. Je kunt ook een dekbedovertrek gebruiken (wow dan heb je veel lint!) of een plastic zak, of een vuilniszak. Als het maar een koker is, dan kun je er lingen van knippen.

Zo nu weet je hoe het ‘zelf je garen knippen’ gaat. Misschien heb je zin om lintgaren te maken, maar heb je geen dikke breinaalden in huis? Geen probleem, je kunt ook op , bijvoorbeeld, pollepels breien.

Op de foto’s hieronder zie je een paar manieren om je ‘garen’ te gebruiken. Je kun er mee breien, haken, weven en natuurlijk alle andere dingen die je met een wollen garen kunt doen. Je werk wordt alleen wat groter. Wat de denken van een gigantische pompoen? Laat je fantasie dus de vrije loop en experimenteer er op los.

Veel plezier!

Wol-Co-gehaakt-stuk-van-t-shirt-garen
Wol & Co garen knippen weven