wanda blok 6

Wanda blok 6

In Wanda blok 6 ga je de steken die je op de hulpdraad hebt staan of op de kabel hebt gezet weer opnemen. Vanuit het midden ga je nu de tweede helft van je sjaal breien.

Voor het verder breien moet je wel even opletten aan welke kant van je werk je gaat beginnen. Omdat je in ribbelsteek breit, ga je de eerste toer breien aan de kant waar de bobbeltjes van de steek tegen de naald aan zitten, zoals op de foto hieronder.

Als je de juiste kant van je breiwerk voor je hebt liggen, ga je de steken van de kabel of van de hulpdraad op een breinaald zetten. Let op dat je straks van rechts naar links gaat breien. De punt van de breinaald moet dus aan de rechterkant van je breiwerk zitten als je klaar bent.

Wanneer je steken zijn opgenomen kun je gewoon verder breien. Het mooie van een tijdelijke opzet is dat je helemaal niet ziet dat je eerste de ene en daarna de andere kant op bent gaan breien. Vergeet trouwens niet om weer steekmarkeerders in je breiwerk te plaatsen voordat je verder gaat.

Je kunt zelf kiezen hoe je verder breit. Een paar mogelijkheden zijn:

  1. Brei de blokken van de eerste helft nog eens.
  2. Je breit alleen met 1 motief verder.
  3. Je breit alleen ribbels.

In de roze sjaal hebben we de blokken in de tweede helft hetzelfde gebreid als de eerste helft. Je hebt dan aan beide uiteinden een geschulpte rand. In de blauwe sjaal zijn we voor de tweede helft verder gegaan met alleen het stippelmotief.

Volgende week gaan we nog een blog wijden aan het afwerken van je sjaal en dan is je sjaal helemaal af! Veel breiplezier in de komende week.

En wil je maar weten over ajour breien? Dan is Werkdraad 5 ajour breien een goede keus. Kijk vooral eens in onze webshop!

cover werkdraad 5 ajour breien