Wanda blok 7

In Wanda blok 7, het laatste blog van de Wanda Knit along, gaan we de puntjes op de i zetten.

Voordat je de sjaal gaat dragen, is het handig om je sjaal te blocken. Dit is het wassen en nat opspannen van je sjaal. Omdat je ajour breiwerk altijd een beetje intrekt, is dit echt nodig. Voor het blocken ga je eerst je sjaal wassen in een wolwasmiddel. Wij kiezen voor Eucalan. Dit is een wasmiddel dat motwerende eigenschappen heeft. Na het wassen met Eucalan spoel je je breiwerk dus niet uit.

Heeft je sjaal een kwartiertje geweekt in een sopje, dan druk je zo veel mogelijk water uit je sjaal. Niet wringen, want daar wordt je breiwerk niet mooier van. Om zo veel mogelijk water uit je sjaal te krijgen rol je hem in een handdoek. Druk stevig op de handdoek, zodat er nog water uit de sjaal in de handdoek opgenomen kan worden.

Hierna span je de sjaal op. Wij kozen voor het opspannen met blocking wires, maar je kun ook met visdraad opspannen of alleen met spelden. Zorg er wel voor dat je spelen roestvrij zijn, want anders heb je straks roestvlekken in je sjaal.

Laat Wanda heel goed drogen voordat je de spelden en de wires eruit haalt. Maar dan is-ie ook bijna klaar.

Nu hoef je alleen nog de draden weg te werken en klaar is Kees!

We hopen dat je veel breiplezier aan de Wanda-blogs beleefd hebt! Voor meer ajourinspiratie kun je in onze stekenbibliotheek zoeken in de categorie ‘Ajour’ of onze Midsummer Shawl eens proberen!

En wil je meer weten over ajour breien? Dan is Werkdraad 5 ajour breien een goede keus. Kijk vooral eens in onze webshop!

cover werkdraad 5 ajour breien