Upcycle je favoriete kooptrui

Ondanks dat we van breien houden, kopen we ook wel eens wat, nieuw of tweedehands. We hebben allemaal wel eens zo’n trui gekocht, de goede kleur, het juiste materiaal en je draagt ‘m dan ook vaak. Maar opeens merk je dat het beter kan, de trui is saai, de trui is te kort, te lang, noem maar op. Iets moet er veranderen, want weggooien is zonde. Dus: upcycle je favoriete kooptrui!

Zo is er de donkergroene trui, van alpaca en merino wol. Heerlijk zacht, precies de goede kleur en vorm. Gekocht om bij een rokje te dragen. Tijden veranderen, rokken worden er nauwelijks meer gedragen hier en nu moet de trui bij een broek passen. En dan is de voorkant net iets te kort. Conclusie: we breien een stukje aan het voorpand aan. ook al is de trui niet meer als nieuw, hij is het waard nog een tijd gedragen te worden.

Exact dezelfde kleur en hetzelfde garen hebben we natuurlijk niet. We kiezen daarom voor een blauwe kleur die er goed bij past, maar ook niet te contrasterend is. Een proeflapje breien zit er deze keer niet in, even puzzelen dus hoeveel steken we opnemen. We meten en vergelijken een bestaand breiwerk in 1/1 boordsteek  met de boord aan het achterpand van de trui. En hopen er het beste van.

 

upcycle je favoriete kooptrui

Niet het meest uitdagende breien, de 1/1 boordsteek maar het ziet er wel oké uit . Al breiend bepalen we hoe lang de aangebreide boord moet worden. Niet exact gelijk aan het achterpand, dat is wat saai. De boord wordt dus iets korter en uiteindelijk besluiten we zijnaden dicht te naaien.

 

upcycle je favoriete kooptrui klaar

We zijn tevreden! Nu de trui met nieuwe boord nog even wassen en in vorm laten drogen.

We hebben de smaak te pakken, we willen van een kringloop trui een vest maken, van een paar onaffe of versleten sokken sokpoppen maken. Conclusie: upcycle je favoriete kooptrui en je blijkt nog veel meer kledingstukken te kunnen pimpen.