Garen opnieuw gebruiken

We blijven aan het opruimen bij Wol & Co. Het begon met het uitzoeken van onze onafgemaakte projecten (onze ufo’s – unfinished objects). En als je eenmaal aan de gang gaat, is er geen houden meer aan.

Afmaken of uithalen?

Het laatste waar je zin in hebt, is het uithalen van projecten, maar als je af hebt gemaakt waar je nog zin in had, je naalden zijn opgeruimd en je hebt weggegeven waarvan je dacht dat iemand anders het nog leuk zou vinden….. Tja, dan is er misschien toch een project waarvan je het garen leuk vindt, maar het project eigenlijk niet zo.

Eerst bedenk je dat het wel erg zonde is van alle tijd die er al in het project zit, maar dan valt het kwartje. Hoe zonde van je tijd is het om project het af te maken en dan niet te dragen?

Uithalen!

Je gaat je project dus uithalen. En als je het garen nog eens wilt gebruiken, is het handig om, voordat je enthousiast gaat uithalen, te bedenken dat je geen grote knoop wilt hebben als je klaar bent. Dus: hoe ga je zorgen voor een geordend geheel?

1. Haal het project uit.

2. Wind het garen op een streng (op de rugleuning van een stoel of laat iemand zijn armen rechtuit steken – dat is een prima strenggrootte)

Wol-Co-garen-opnieuw-gebruiken-helemaal-gekruld

Wassen en drogen

3. Vul de wasbak met warm water en misschien een heel klein beetje wasmiddel, maar alleen als het garen niet lekker ruikt.

4. Leg de streng voorzichtig in het water en laat de wol zich volzuigen. Niet knijpen en kneden!

5. Hang de kletsnatte streng in de douche of boven het bad tot het droog is (echt kurkdroog!). Wij hebben het hier gewoon over een hangertje gedrapeerd.

Wol-Co-garen-opnieuw-gebruiken-weken-in-de-wasbak-2

Nieuwe bollen

6. Wind de streng weer tot een bol. Misschien heb je het etiket nog. Doe dat er dan zeker bij.

Zo, nu kun je aan een nieuw project beginnen. Brei eerst even een proeflapje, zodat je niet weer de mist in gaat met het project, want dat is pas echt zonde van je tijd.