Sokken breien – eenvoudige sloffen

Sokken breien – eenvoudige sloffen zijn precies wat je aan je voeten wil hebben nu de winter er weer aankomt. We hebben een geweldige slof aan onze webshop toegevoegd: eenvoudige sloffen.

Sokken breien - eenvoudige sloffen

Zelf zijn we helemaal mee in onze sas met de sloffen. Het patroon is eenvoudig, want de slof wordt plat gebreid. Echt een project om bij de televisie of een lekkere film te kunnen maken.

In het patroon staat maar één maat gegeven. Je hoeft dus niet te zoekennaar het juiste aantal steken. Nee hoor, je hoeft alleen maar te doen wat er staat.

De eenvoudige slof is hét project om restjes op te maken. Maar als je een mooie bol mee hebt genomen als souvenir of je heb maar één bol kunnen spinnen, dan is dit een prima project.

Wij hebben onze restjes Isoveli van Novita opgemaakt, maar elk ander dik garen met een steekverhouding van 17 st x 38 tr in ribbelsteek volstaat.

Als je de eenvoudige sloffen van deze dikte garen breit, dan krijg je sloffen voor een gemiddelde damesvoet. Je kunt natuurlijk altijd met een dubbele draad breien en zo nóg meer restjes opmaken.

Brei wel even een proeflapje om er zeker van te zijn dat de sloffen zullen passen. In ons volgende blog vertellen we iets meer over het maken van verschillende maten, want je wilt niet altijd sloffen voor een gemiddelde damesvoet, toch?