Poezenpoppetje maken

Poezenpoppetje maken

Wil je een poezenpoppetje maken? Vandaag leer je hoe je dat kunt doen. Weet je nog dat je van een gestreept lapje een poppetje kunt maken? Dat was niet zo moeilijk en superleuk om te doen.

Wol&Cojunior header strepen breien en poppen breien

Je kunt van zo’n soort lapje ook een poesje maken. Je gaat weer strepen breien en naait het poezenpoppetje ongeveer net zo in elkaar als een mensenpoppetje. Het enige verschil is de bovenkant van het poppetje, de oren en het snoetje. Hieronder zie je hoe je dat doet.

Poezenpoppetje breien

Je hebt voor een poezenpoppetje nodig:

 1. Garen in een poezenkleur
 2. Trui-kleur garen
 3. Een kleurtje voor de ogen
 4. Garen voor het snoetje
 5. Breinaalden
 6. Een dikke naald met een stompe punt (maasnaald)
 7. Schaar
 8. Vulling voor het poesje

Je breit zo

 1. Zet 32 steken op.
 2. Brei 20 toeren met een poezenkleur.
 3. Dan brei je 14 toeren met een trui-kleur.
 4. En daarna 18 toeren met een poezenkleur.
 5. Kant af.
 6. Naai de bovenkant RECHT dicht

7. Hierna gaat het vullen en naaien precies als bij het mensenpoppetje. Als je op de link klikt, krijg je uitgebreide uitleg.

8. Je borduurt ogen en ook een snoetje. Op de foto zie je hoe wij het gedaan hebben, maar je kunt natuurlijk ook zelf een snoetje bedenken! Op de eerste foto zie je het snoetje. De streepjes op de tweede foto laten zien hoeveel steken we hebben gemaakt bij het borduren. Het ziet er een beetje gek uit, maar het leek ons toch handig.

Wol & Co junior poezenpoppetje snoetje

9.Tenslotte maak je de oren. Hiervoor naai je aan de punten van de kop een schuin stukje. Aan de stippellijn op de foto kun je zien waar je moet naaien.

En, tada, klaar is je poezenpoppetje!!

Kun je nog niet breien en wil je het leren? Of wil je nog beter leren breien? Dan kun je ons magazine Werkdraad 1 leer breien kopen. Er staan tips in en heel veel foto’s.

werkdraad 1 leer breien cover

Heel veel breiplezier!