Poppetje maken

Wol&Cojunior drie poppen


Het poppetje in elkaar zetten

Vorige week heb je misschien al een lapje gebreid. Heb je dat niet gedaan, dan kun je nog even kijken bij het blog van vorige week: strepen breien. Als je lapje klaar is, kun je er er poppetje van maken. We leggen je uit hoe je het poppetje in elkaar kunt zetten.

Je hebt voor het vullen nog materiaal nodig. Dat kunnen oude panties zijn, restjes wol, watten of echte vulling, het maakt niet veel uit als het materiaal maar zacht is.

Voor dit poppetje hoef je de draden die aan de zijkant van het lapje zitten niet af te hechten. Ze komen aan de binnenkant en ze zitten vast door het knoopje. Handig!

Dichtnaaien zijkant

Voordat je gaat vullen, naai de de lange kanten van het lapje aan elkaar. Je pikt tussen twee steken de tussendraadjes op. Wij nemen altijd twee draden, maar één mag ook. Je pikt er links twee op en dan rechts en dan weer links. Net zo lang tot je boven bent.

Bovenkant dichtmaken

Bovenaan rijg je de draad rond de opening. Als de draad helemaal rondom door je lapje zit, dan trek je hem aan. Nu is de bovenkant van je lapje dicht.

Vullen

Nu vul je het poppetje. Niet te veel vulling gebruiken, want dan wordt je poppetje te strak. Als de vulling er in zit, naai je de onderkant dicht.

Het hoofd

Daarna rijg je rond de hals een draad. Als je die aan trekt, zie je een hoofd ontstaan. Begin met rijgen aan de achterkant. Als je rond bent, leg je een knoop in de draad. Steek de draadeinden naar binnen, dan zie je er niets meer van.

Armen en benen

De armen en benen zijn nu aan de beurt. Naai van de voeten omhoog, maar niet helemaal tot de kleurwissel. Gebruik een rijgsteek.

Voor de armen doe je dit net zo, maar dan aan de zijkanten. Niet helemaal bovenaan beginnen, anders heeft je pop geen schouders. Rijg over de rand van de broek, dan lijkt het of het poppetje zijn handen in zijn zakken heeft.

Ogen maken

Wol&Co pop naaien 11

Als laatste maak je nu de ogen. Zorg dat die ongeveer in het midden van het hoof zitten.

Verschillende poppen maken

Zo, klaar! Vind je het geen leuke pop? Je kunt de poppen verschillen maken door bijvoorbeeld kleine strepen maken in de trui, dat hebben we ook gedaan. Of je breit geen randje van twee toeren aan de muts, of helemaal geen muts. Dan brei je door in de kleur van het gezicht. Je pop wordt dan kaal of je maakt er later haren op van wol. Ook leuk!