helix 5: brei helft bovenvoet met blauw

Helix strepen na de hiel

Dit is ons laatste deel in de helix-hiel-serie. We hebben de hielflap in blokjes gebreid en de kleine hiel effen. Nu ga je steken opnemen van de spie. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat je helix-streep netjes doorloopt.

Beide draden zitten op hetzelfde punt in de kleine hiel. De eerst volgende toer die je moet gaan breien is over de kleine hiel.

Op de naalden van de bovenvoet staan grijze steken. De eerste toer die daarover heen moet komen is een blauw. We breien dus met blauw verder.

helix 1: beide draden zitten bij de kleine hiel
helix 2: op de bovenvoet grijze steken

Je neemt met blauw de steken langs de spie op. Je breit ook de helft van de bovenvoet steken met blauw.

helix 4: neem de spiesteken op
helix 5: brei helft bovenvoet met blauw

Dan brei je de helft van de kleine hiel met grijs. Met een nieuwe naald brei je de tweede helft van de hiel en de spiesteken ook in grijs.

helix 6: brei met grijs de helft van de hiel
helix 7: brei ook de rest hiel en spie met grijs

Nu ga je verder met blauw. Je neemt de spiesteken op en breit de helft van de hielsteken er bij.

helix 8: nu kun je weer verder met helix strepen

Zo ben je weer klaar om helix-strepen te gaan breien. Je hebt drie naalden met blauwe steken en één naald met grijze steken. Grijs is dus aan de beurt om twee naalden te breien.

Wil je weten hoe je helix-strepen breit? Of hoe je sokken breit? Kijk dan eens bij ons boek Draad! 4 sokken breien. Daarin vind je de meest handige sokken breitechnieken voor zowel teen-eerst als been-eerst sokken.