Wol & Co workshop damesvest 2

Basic vest met lange mouwen.

Brei eens een vest

Wanneer je begint met breien, of leert breien, dan is het fijn om met een rechte lap te beginnen. Je breit een sjaal, lapje of dekentje. Dat is logisch, want je wilt eerst het steken maken onder de knie krijgen.

Workshop Damesvest

Misschien wil je na de rechte lappen, of de driehoeken als je al wat verder bent, wel weer eens iets nieuws doen. Brei dan ons basisvest! We hebben een workshop patroon gemaakt dat je stap voor stap meeneemt in het breien van een vest. Voor de workshop hoef je de deur helemaal niet uit. Nee, je breit het patroon stap voor stap op je eigen bank met onze aanwijzingen.

De stappen die je neemt tijdens het breien worden helemaal uitgelegd. Dat is belangrijk, want zo kun je begrijpen wat je doet. En begrijp je wat je doet dan kun je het later ook in andere projecten toepassen. Altijd leuk.

Technieken

Voor het breien van het vest moet je al kunnen opzetten, afkanten, recht en averecht kunnen breien.

In de workshop komt het volgende aan bod:

Minderen en meerderen

Verschil tussen afkanten en minderen

Een bies aanbreien

Knoopsgaten maken

Wat is je linker en wat is je rechterpand

Wat is de volgorde voor het in elkaar zetten.

Er staan veel tips in het patroon. Die zijn handig tijdens de workshop en ook erg handig voor in de rest van je breicarrière.

Heb je nog wat meer hulp en uitleg nodig tijdens het breien dan kun je altijd onze video’s bekijken. Voor het in elkaar zetten van een werkstuk bijvoorbeeld, maar ook recht en averecht breien, opzetten en afkanten vind je tussen onze video’s.

Patroon

Het patroon in de workshop is voor een getailleerd v-hals vest dat op de heup valt. Het patroon is voor de maten S t/m XXL. Bovendien kun je kiezen voor lange of driekwart mouwen. Beide varianten staan in het patroon. Je breit op naalden nr. 4. Je krijgt dus een niet te dun en niet te dik vest. Het is een echt basic vest dat niet kan ontbreken in je garderobe.

workshop damesvest

Basic vest met driekwart mouwen.

Tenslotte

Hoe fijn is het niet om, als je het koud hebt, een warm en knus vest aan te trekken dat je zelf hebt gemaakt. Je hebt een uniek kledingstuk in de kleur en het materiaal dat je zelf hebt gekozen. Dat is toch geweldig!