Wol & Co luisteren en breien

Luisteren en breien, een goede combi.

We horen van veel mensen, dat ze tijdens het breien van flinke stukken al snel het gevoel hebben dat ze er wel iets bij kunnen doen.

Wij hebben dat ook wel eens. Dan zetten we een film aan, kijken een serie of gaan meezingen met een CD. De laatste tijd zijn we helemaal gek op luisterboeken. Een aangename stem leest je op het juiste tempo een goed verhaal voor. Je kunt luisterboeken lenen via je bibliotheek. Maar er zijn ook luisterapps en je kunt natuurlijk ook luisterboeken kopen in de boekehandel.

Luisterboeken

Voordat er een nieuw breiseizoen van start gaat, zitten wij veel te breien. Zo komt het dat we de laatste tijd veel boeken hebben geluisterd.

Welke boeken hebben we o.a. geluisterd?
  1. Frederik Backman – Een man die Ove heet
  2. Haruki Murakami – Norwegian Wood
  3. Annejet van der Zijl – Anna deel 1,2 en 3 – met 3 verschillende voorleesstemmen.
  4. Alice Munro – Verhalen uit Lief leven
  5. Paulien Cornelisse – En dan nog iets
  6. Jeremy Siepmann – Johannes Brahms (Engels)
  7. Justine Picardie – Coco Chanel – The Legend and the Life (Engels)
  8. Annejet van der Zijl – Jagtlust

Okay nu gaan we eerlijk zijn. We luisteren een boek niet altijd af. Soms gaat de voorleesstem na een tijdje op je zenuwen werken en dan kun je niet meer breien en luisteren tegelijk. De voorleesstem is dus wel belangrijk én iedereen heeft zijn eigen voorkeur en afkeer.

Mijmeren

Je zou de tijd die je zit te breien ook kunnen zien als meditatietijd. Je hoeft dan helemaal geen achtergrondgeluid op te zetten. Nee, je laat je gedachten gaan en door de herhalende bewegingen van het breien kom je in een relaxte flow.

Er is zelfs onderzoek gedaan naar hersenactiviteit tijdens repeterende bewegingen en gebleken is dat je hersenen dezelfde activiteiten vertonen als wanneer iemand mediteert.

Dus..

Naast breien tijden luisteren of kijken is mijmeren dus ook een goede optie. Veel breiplezier!

Wol & Co luisteren en breien 1

Wol & Co luisteren en breien 2