Soepel afkanten voor armwarmers

Soepel afkanten voor armwarmers is net zo belangrijk als soepel afkanten voor sokboorden. Wij breien veel armwarmers en zijn door schade en schande wijs geworden. Als je eerst denkt: “Het valt wel mee”, dan kan het in de loop van de dag toch vervelend worden als je armwarmers niet snel uit kunnen of zelfs gaan knellen bij bepaalde bewegingen. Soepel afkanten is dus ons advies.

Soepel afkanten

Hieronder vind je stap voor stap de uitgestelde afkanting. Dit is een soepele afkanting waarvan je boord niet gaat lubberen.

1.Brei twee steken.

2.Haal de achterste steek over de voorste steek, maar laat niets afglijden. Er blijft een lusje op je linkernaald staan.

3.Brei de volgende steek op de linkernaald achter de steek die er nog op staat.

4. Laat nu de twee steken op de linkernaald samen afglijden.

5. Herhaal stap 1 t/m 4.

Ten slotte

Deze afkanting is behoorlijk soepel, doordat je steeds de steek die je afkant-maar-niet-af-laat-glijden een beetje uitrekt. Voor heel veel breiwerk is dat soepel genoeg. Heb je behoeft een nog soepeler afkantingen, dan is Werkdraad 4 opzetten en afkanten een magazine dat in je breibibliotheek niet mag ontbreken.

Wol & Co werkdraad4_cover_schaduw

Stap voor stap leggen we in het magazine uit hoe je de verschillende opzetten en afkantingen maakt. Geen patronen wel heel veel techniek!

Je vindt de magazines online en ook in echte wolwinkels van Oostrum (Selden sá) tot in Amsterdam (De Afstap).