Volgende week gaat de Reliëfsjaal knit-a-long van start. Elke week zullen we een nieuwe relëfsteek publiceren. Ondertussen krijg je tips en tricks om van je breiwerk echt iets moois te maken.

Voor de knit-a-long gebruiken we twee bollen 7 Veljestä van Novita. Dit is een garen zonder structuur, zodat je de steken goed kunt zien. Je breit op naald nr. 4.

7 Veljestä van Novita

Je kunt elke eerste steek van de toer gewoon breien en je kunt de eerste steek steeds afhalen. Als je afhaalt, krijg je een nette gladde rand. Haal de steek dan averecht af.

Onthoud: als we het over de goede kant van je breiwerk hebben dan is dat de kant die iedereen ziet. Hebben we het over de verkeerde kant van je breiwerk dan is dat de kant die niemand gaat zien. Dat is vaak de binnenkant van een trui. Aan de goede kant begin je vaak te breien. Hoewel we hier een sjaal breien en dus allebei de kanten te zien zijn, hebben we het toch over de goede en de verkeerde kant.

Je kunt alvast een beginnetje te maken met de sjaal door 40 steken op te zetten en 10 ribbels te breien. Een ribbel brei je door zowel aan de goede kant als aan de verkeerde kant van je breiwerk recht te breien. Twee toeren recht maakt één ribbel.

Breinaalden nr 4