Breien onderweg

Heerlijk toch, als je kunt werken aan je project terwijl je onderweg bent? Stel, je gaat met het openbaar vervoer naar je werk. Dan heb je tien keer per week extra breitijd!

Wanneer je onderweg wilt breien is het wel handig om aan een paar dingen te denken. Je wilt tenslotte niet dat er iemand aan je breinaalden blijft hangen, of dat je de halte mist, omdat je het  breiwerk niet zomaar weg kon leggen.

Wat is een handig project?

Voor mijn eigen reisbreiwerk zorg ik dat het een klein werkje is. Sokken, mutsen, wanten, handschoenen, sjaals, collen, het zijn allemaal projecten voor onderweg. Je stopt het makkelijk in je tas en daar neemt het naast laptop en boterhammen niet zo veel ruimte in.

sokkennaalden

Accessoires voor onderweg

Deze projecten kunnen gemakkelijk op rondbreinaalden of op sokkennaalden gemaakt worden. Handig want dit zijn korte naalden die niet uitsteken. Je prikt dus niemand en niemand blijft aan de naalden haken. Ook in je tas zijn korte naalden handiger: er steek niets uit je tas, je breiwerk zit veilig opgeborgen.

Garens en kleuren

Dan je project zelf: gebruik niet te veel kleuren, want de bolletjes raken maar in de war onderweg (een streepje kan natuurlijk altijd).

Kies voor je garen een kleur die niet al te besmettelijk is. Hoe erg is het als je mooie witte zomersokjes meteen een vlek hebben die er niet meer uit gaan, omdat je reisbuurman zijn koffie morste!

Het patroon

Als je een patroon breit, zorg dan dat het gemakkelijk te onthouden is. Het uitspreiden van een telpatroon in een propvolle trein is niet echt heel handig. Ik zorg er zelf ook nog altijd voor dat ik mijn breiproject meteen weg kan doen, als ik uit moet stappen.

Wol & Co mini gereedschapsetui

stevig klein projecttasje

Meer weten?

Wil je meer weten over sokken breien? Dan is Draad! 4 sokken breien hét boek voor jou. Hierin leggen we alle benodigde technieken voor het been eerste en teen eerst sokken breien uit. Stap voor stap leer je wat je moet doen aan de hand van tekst en veel foto’s.

Goede sokkengarens, advies en leuke accessoires vind je bij Trollenwol.

Wol & Co Draad! 4 sokken breien