Granny Stripe – gehaakte driehoek sjaal

Wol & Co Granny Stripes restjes in de maak


Granny Stripe – een gehaakte sjaal van restjes

Nog een restjessjaal? Ja, hoor, want je kunt nooit genoeg sjaals hebben. Bovendien is het fijn om een niet te moeilijk handwerk te hebben voor als je een film zit te kijken. Ook al gaven we al eerder een recept voor een restjessjaal, hier is er dus nog één: de Granny stripe gehaakte driehoek sjaal! Want als je breit of haakt, heb je na een project altijd wat garen over. Je hebt waarschijnlijk zelfs na het maken van een restjessjaal nog over.

Wat heb je nodig?

Voor deze sjaal – de Granny Stripe – gebruiken we 7 kleuren, ongeveer 1300 meter garen en haaknaald nr. 3,5. Je kunt de kleuren op elkaar afstemmen of er een bont geheel van maken. Het is maar net waar je zin in hebt. Let wel op dat de kleuren genoeg contrasteren als je een streepjessjaal maakt. Het is zonde wanneer de strepen afzonderlijk niet goed te zien zijn.

Als je lossen en vasten kunt haken, kun je de Granny Stripe sjaal maken. Je kunt het patroon gratis vinden in onze shop.

Het gratis patroon op onze site is geschreven voor haaknaald nr. 3,5, maar je kunt elke dikte haaknaald gebruiken. Je begint namelijk met 3 stokjes. Daarna meerder je steeds tot de sjaal de grootte heeft die je fijn vindt. Zorg er wel voor dat de verschillende garens die je gebruikt met dezelfde dikte haaknaald gehaakt moeten worden.

Geen geduld?

En heb je geen geduld om restjes te sparen tot je 1300 meter hebt? Dan ga je gewoon vast beginnen. We kunnen ons helemaal voorstellen dat je steeds wanneer je een restje hebt je dit in de Granny stripe gehaakte driehoek sjaal verwerkt, totdat de sjaal naar je zin is.

De sjaal groeit dan gewoon mee met je stapel projecten.