Leren haken voor kinderen

Studio Het Klokhuis heeft een leuke video serie Leren haken voor kinderen. Er is een video die uitlegt hoe je een opzetlus maakt, eentje die de losse steek voordoet, dan leer je de vaste steek en uiteindelijk afhechten.
Hieronder vind je de 4 video’s, waarin Joep van stusio Klokhuis je alles voordoet. Kijk ook eens bij de andere hoedoejedat-jes van studio Het Klokhuis, dan verveel je nooit meer. En… iedereen is een maker!

Op ons blog hebben we ook een aantal keer geschreven over leren haken voor kinderen, kijk maar eens bij: leer haken, de basisketting, en leer haken, de vaste. En als je meer knutsel ideeën voor kinderen zoekt, klik dan de ‘Wol & Co Junior’ categorie van ons blog aan. Dan zie je bijvoorbeeld hoe je breit met je vingers, weeft op een takje of vingerpoppetjes maakt. Ook hebben we een serie blogposts gemaakt over leren breien, speciaal voor kinderen. En onze uitgave Werkdraad 1 leer breien is prima geschikt voor de wat oudere kinderen, altijd handig om een duidelijke uitleg op papier te hebben. Zo kunnen de kids zelf aan de slag. Zeker als je zelf de fijne kanten van het zelf maken ervaart, is het heel fijn om ook kinderen te leren dat zelf maken voldoening geeft en de positieve les dat je echt veel meer kan dat je in eerste instantie denkt.