Hooks and Yarn Amsterdam, garens voor iedereen

Hooks and Yarn in het centrum van Amsterdam is de eerste wolwinkel die we graag onder jullie aandacht brengen. Je vindt deze in oppervlakte kleine maar in aanbod grote winkel op de Haarlemmerdijk, op loopafstand van het Centraal Station Amsterdam. In de komende tijd zullen we nog wat andere interessante winkels belichten.

Hooks and Yarn

Als eerste hebben we Sandra, de eigenaar van Hooks and Yarn, gevraagd hoe ze haar winkel ziet en wat ze haar klanten graag wil meegeven. Sandra: “Ik wil een toegankelijke,  open-minded winkel zijn waar iedereen zich welkom voelt. Breiers én hakers. Mensen met een dikke portemonnee of een beperkt budget. Beginners en ervaren handwerkers. Garen voor vegans, voor mensen met een wol allergie, maar natuurlijk ook veel prachtige duurzame wol voor de fanatieke breier. Hooks and Yarns moet een plek zijn waar je graag naartoe gaat ongeacht wie je bent en waar je staat in het leven.
Ik hoop dat ik het plezier in handwerken kan meegeven door het geven van tips, een helpende hand te bieden, steken op te halen etc. en veel meer. Verder denk ik dat wij elkaar allemaal inspireren en dus vind ik het fijn om mensen bij elkaar te brengen. Zodra corona het toelaat wil ik heel graag weer een groep dames en ook graag meer mannen aan onze tafel zien die allemaal dezelfde hobby delen.

Het assortiment van Hooks and Yarn

Sandra beschrijft het assortiment: “Er is een zeer breed aanbod. Om bovenstaande te bereiken, is er geschikt brei en haak materiaal voor iedereen! Mijn doel is verbinding en daarom wil ik mij niet beperken tot 1 of 2 merken of 1 doelgroep. We verkopen garens, naalden en pakketten. Maar ook voor borduurmaterialen en -pakketten, naaigaren, wasmiddel, macramé en viltspullen kan je bij ons terecht.”

De klanten van Hooks and Yarn hebben een duidelijke top 3 als het over garens gaat.

Op nummer 1 staat Spindrift van Jamieson’s of Shetland, zeer geschikt is voor Fair Isle projecten, en er zijn enorm veel prachtige kleuren. 

Nummer 2: Malabrigo sock, dit zijn merino strengen met prachtige kleuren.

En nummer 3: alle soorten katoen, de winkel heeft verschillende merken en soorten katoen; ecologisch katoen, met glans, dikkere draden etc. Het is zo veelzijdig. Zachte katoen voor baby projecten, glanskatoen voor amigurumi enzovoorts.

Favoriete ontwerper en garen

Natuurlijk willen we ook graag weten wat het favoriete garen van Sandra is: “Dit is een onmogelijke vraag, maar als ik vandaag moet kiezen dan is dat de 1ply merino mohair mix van Canard, of toch de Torino, een combinatie van wol, zijde en ramie.”

En Sandra’s favo ontwerper? “Ook een lastige vraag. Als ik iemand moet noemen, Kieran Foley maakt hele mooie inspiratievolle dingen.  Ik wil ook Dendennis noemen, een Amsterdammer die veel mensen blij maakt met zijn amigurumi ontwerpen.”

Een nieuwe haak-cal    

Leuk om te weten: Sandra is weer een deken aan het ontwerpen. Het wordt een haak CAL ( crochet-a-long) en zit in de testfase, dus nog even geduld. Hou de social media en website dus in de gaten.

Info

Hooks and Yarn
Haarlemmerdijk 147
Amsterdam.

Op dit moment iedere dag open behalve dinsdag en zondag van 13.00 tot 17.00. Maar hopelijk snel weer normaal.

Kijk voor meer info over het assortiment, de openingstijden en meer op de website.