Wol&Co groene sneaker geschikt voor sokken

Draad!4 sokken breien

Zoals jullie misschien al weten, is Draad!4 sokken breien bijna klaar. Op de Nederlandse Breidagen in Zwolle (19 en 20 oktober a.s.) zal het boek voor het eerst te koop zijn.

Alle sokken in het boek hebben we zelf ontworpen en, natuurlijk, ook zelf gebreid. De motieven voor onze sokken hebben we natuurlijk uit onze eigen stekenbibliotheek gehaald.

Stekenbieb geschikt voor sokken

Er staan heel wat motieven in de bieb die geschikt zijn om in een sok te verwerken, maar….. De motieven waren niet zo gemakkelijk te herkennen als geschikt sokmotief. We hebben daarom een nieuwe categorie aan de stekenbibliotheek toegevoegd: geschikt voor sokken. Nu kunnen de sokkenbreiers onder ons alle sokmotieven gemakkelijk bij elkaar zien.

Blogs geschikt voor sokken

Het blijft natuurlijk wel belangrijk, ook bij een motief dat geschikt is voor gebruik in een sok, om een proeflapje te breien, want per motief is de stekenverhouding verschillend. In onze blogs Proeflapjes en Proeflapje met verschillende naalden vind je uitgebreide informatie over het breien van een proeflapje.

Maar je kunt ook andere sokkeninfo vinden in onze blogs. Wil je meer achtergrond of uitleg over een techniek die in sokken toegepast wordt? In onze blogs kun je zoeken op ‘sokken’, dan krijg je meteen de berichten die achtergrondinformatie geven, of over een specifieke techniek van het sokkenbreien gaan.

Veel breiplezier!

Wol&Co dikke huissok