Borduren op een trui

Borduren op een trui is weer eens wat anders. Vorige week schreven we al over de dino dat je ziet als je geen internet hebt. We vinden de dino zo leuk dat we het op een trui geborduurd hebben. Op onze v-halstrui van de workshop.

Als we klaar zijn, moeten we wel zeggen dat de grijze trui opeens een stuk minder grijs is met een dino op de linkerschouder en op de rechterheup. We maasden ook nog wat kleur in de v-hals.

In plaats van een open oog hebben we een kruisje geborduurd op één van de twee dino’s. Dat voelt helemaal als off-line zijn.

Nu hebben we geborduurd om de trui een beetje op te fleuren. Je kunt ook heel goed borduren over een gat of gaatje of over een vlek. Niemand die er meer iets van ziet. Ze doe je langer met je handgebreide stukken. Leuk, toch?

We hebben trouwens ook een kleinere dino uitgewerkt. Hieronder vind je het telpatroon.

Hoe je moet mazen vind je in ons basisbreiboek: Draad! breien de basics. Het is als e-book verkrijgbaar. Je kunt ook deze video bekijken. Het is niet helemaal mazen, maar de handeling voor het mazen is precies hetzelfde: je volgt de steek.

Veel plezier met het borduren en mazen op je trui.