Wanneer je zo gelukkig bent om als je aan een breiwerk begonnen bent, het in één keer af te kunnen maken, hoef je dit blog niet te lezen. Voor degenen die af en toe hun werk weg moeten leggen, omdat er bijvoorbeeld gekookt of geslapen gaat worden, zou dit blog handige tips kunnen bevatten.

Eigenlijk is er maar één tip: houd goed bij wat je doet terwijl je aan een project breit. Je begint eigenlijk al bij te houden voor je begint te breien. Welk garen gebruik je, welk patroon ga je maken en welke maat ga je breien (als dat van toepassing is). Misschien is het ook leuk om bij te houden voor wie je iets breit en wanneer je het project gemaakt hebt.

proeflapje van minderingen

Waarschijnlijk brei je een proeflapje voordat je echt met het project aan de gang gaat.

En ook tijdens het breien, houd je van alles bij. Want ook al volg je een patroon, tijdens het breien, neem je allerlei beslissingen: welke opzet gebruik je, welke soort meerderingen en minderingen, welke kleine veranderingen breng je aan in het patroon?  Het is belangrijk om van deze beslissingen aantekeningen bij te houden als je wilt dat je breiwerk er aan alle kanten ongeveer hetzelfde uitziet.

foto-aantekeningen maken

Je kunt per project een klein opschrijfboekje gebruiken en dit bij je breiwerk bewaren. Wel goed opschrijven van welk project de aantekeningen zijn.

Naast  aantekeningen kun je ook foto’s maken. Tegenwoordig hebben de meeste telefoons ook een camera. Superhandig voor degenen die liever plaatjes dan tekst hebben.

Gooi je aantekeningen niet weg als je project klaar is! Wanneer je niet meer weet welke opzet je ook alweer gebruikte in voor dat geslaagde vest, kun je het terug zoeken in je aantekeningen. Ook de naam van het gebruikte garen kun je gemakkelijk terugvinden.