Wol & Co haken Sea Shore Granny XLkleurpakket
Wol&Co Sea Shore Hap Shawl gebreid coast holst garn XLkleurpakket

XL kleurpakket: brei of haak een shawl

Soms wil je breien, soms wil je haken en soms wil je op het laatste moment kiezen.  We hebben nu een XL kleurpakket samengesteld. In het XL kleurpakket zitten 7 kleuren (30 g per bolletje) waarbij je maar liefst twee patronen krijgt.

In de shop vind je twee zomerse XL pakketten, een blauwe en een Ibiza style multicolor. In de loop van het jaar voegen we warmere Supersoft pakketten toe.

Heb je zin om te haken dan kun je een leuke driehoekige granny stripe shawl van het pakket maken. Voel je meer voor breien dan kies je voor de behaaglijke hap-shawl die vierkant is. Heel handig dus, je hebt het garen in huis en je kunt op het moment van beginnen nog kiezen voor een techniek of een vorm.

Coast

Het garen dat in de pakketten zit is van Holst Garn. De wat luchtigere zomerse shawls maken we van Coast. Coast is een garen dat voor 45% uit katoen en voor 55% uit wol bestaat. Het garen heeft van beide materialen de goede eigenschappen.

Door het katoen voelt het garen zachter dan een 100% wollen garen. Door de wol die er in zit, wordt het project toch lekker warm en behoudt het zijn elasticiteit.

Wol&CO holst garn coast

Supersoft

De warme en zachte meer winterse shawls maak je met Supersoft. Dit is het 100% wollen garen van Holst Garn.

Na het haken of breien, was je dit garen in een wolwasmiddel (Eucalan) en dan wordt het heerlijk zacht. Het garen wordt ook wat voller doordat de spinolie uit het garen gewassen wordt.

Wol&Co kleurenkaart Holst Garn supersoft

Andere materialen die je nodig hebt

Als je een gehaakte shawl wilt maken dan heb je nog een haaknaald nr. 3,5 nodig en nog een maasnaald om de losse draadjes weg te werken.

Wil je een gebreide hap-shawl maken dan heb je breinaalden nr. 3,5 nodig. Voor de rand, die in één stuk en palt gebreid wordt, heb je een lange rondbreinaald nodig. Verder heb je steekmarkeerders en een maasnaald voor de lossen draadjes nodig.

Wol&Co sea shore hap materialen

Afwerken

Het is handig om niet tot het project helemaal klaar is te wachten met het wegwerken van de draadjes. Af en toe wat draden wegwerken scheelt een hoop gepruts aan het eind.

Voor beide shawls geldt dat ze na het maken, gewassen en opgespannen moeten worden. Het wassen doe je met een wolwasmiddel. Eucalan is een goed wolwasmiddel dat je bovendien niet uit hoeft te spoelen. Hoe handig is dat?

Wil je uitgebreide informatie over het wassen, lees dan ons blog ‘wassen van je breiwerk’ nog eens door.