Workshop Topdown Vest breien: een nieuwe e-workshop

Regelmatig krijgen we de vraag of we ook een patroon voor een topdown gebreid vest hebben. Met topdown wordt dan bedoeld: je start met de hals en eindigt bij de boord.

Dus… we gingen aan de slag en hier is het, de workshop topdown vest breien!

Wat is topdown?

Een topdown kledingstuk wordt van boven naar beneden gebreid. Je start bij de hals en eindigt bij de boord.

Het grote voordeel is dat je tijdens het breien je kledingstuk kunt passen. Verder worden de voorpanden en het achterpand aan één stuk gebreid. Dat scheelt heel wat naaiwerk als je vest klaar is!

Wol & Co Workshop Topdown vest breien

Wat kun je verwachten?

Als je de workshop top down vest breien koopt en download heb je een echte workshop in handen. Je wordt stap-voor-stap door het proces van het breien van een ‘topdown’  vest geleid.

De handelingen worden niet alleen opgesomd, maar ook uitgelegd als dat nodig is. Bovendien geven we veel tips. Net als bij onze Draad! boeken leggen we dus niet alleen het ‘hoe’  uit maar ook het ‘waarom’.

Het vest dat je in deze workshop breit, is een basisvest. Heb je de principes onder de knie dan kun je met garen of steekmotief gaan variëren. Maar je kunt het vest ook langer maken of de mouwen aanpassen aan je smaak of het seizoen. Kortom: je kunt alle kanten op met deze workshop.