Wol & Co losse patronen

Waarom geen losse patronen meer?

Afgelopen weekend stonden we op de Nederlandse Breidagen. Wij vinden dat altijd een geweldige beurs om te zijn. We spreken natuurlijk veel mensen, waaronder jullie!

Eén van de vragen die veel gesteld werd was: “Waarom verkopen jullie het patroon niet meer los?” Dit is een begrijpelijke vraag, want voorheen deden we dat wel. We leggen jullie graag uit waarom we dat niet meer doen.

We maken alles zelf

Bij Wol & Co maken we alle patronen zelf. Dat is best een klusje. We maken een ontwerp, kiezen de kleuren, breien eerst een proeflap, passen het ontwerp wat aan, schrijven in het kort het patroon uit, breien het project helemaal. Na overleg over de gekozen oplossingen voor de uitdagingen die we tegen kwamen in het project schrijven we het patroon uit, hierna worden tekeningen, schema’s en foto’s gemaakt. Dan hebben tekst en foto’s natuurlijk een overzichtelijke lay-out nodig. Het patroon wordt nalezen en gecorrigeerd. Tenslotte printen we de patronen.

We kennen het materiaal

Veel van onze patronen worden gemaakt van Holst Garn waaronder Supersoft, Coast en Titicaca. Dit zijn garens die je moet kennen voordat je er mee kunt werken. Wij vinden het een ‘must’ om onze garens goed te ‘begrijpen’. Om onze kennis te vergroten, breien we heel veel lapjes in veel verschillende steken en technieken. Daarna wassen we de lapjes altijd om te zien hoe het geheel uitpakt. Soms knippen we zelf in ons breiwerk!

Het kost tijd en energie

We steken dus tijd, energie en kennis in onze ontwerpen. Dat vinden we niet alleen leuk om te doen, maar we willen ook graag dat jullie tevreden zijn met het project.
Kortom patroon en materiaal horen echt bij elkaar. Onze patronen kun je daarom niet zomaar op elk willekeurig garen loslaten. Bovendien is het voor ons moeilijk om vragen over het patroon te beantwoorden als we het garen waarmee gebreid wordt niet kennen en misschien zelfs niet aanraden.

Je begrijpt nu hoeveel tijd en energie er in een ontwerp gaat zitten. Dat is de reden dat we de patronen alleen aan jou persoonlijk verkopen in onze pakketten.

Wol & Co Holst Garn Supersoft Shetlandwol