Vingerloze handschoenen en proeflapjes

Vingerloze handschoenen en proeflapjes gaan heel goed samen! Nu we alle ruimtes waarin we zijn en werken goed moeten luchten, kan het nog wel eens fris worden in deze herfstdagen. Straks is het winter en dan wordt het helemaal kleunen boven onze toetsenborden. Maar niet getreurd, we blijven luchten en maken gewoon vingerloze handschoenen.

Het maken van vingerloze handschoenen kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Gebruik je proeflapjes eens voor de handschoenen. Je hoeft het lapje alleen maar dicht te naaien. Als je een stukje van de naad openhoudt, heb je zelfs een gat om je duim door te steken. Op zich is dat wel lekker, want dan komen je handschoenen wat hoger op de rug van je hand te zitten en precies daar heb je het snel koud.

Wol & Co vingerloze handschoenen draad1 proeflapjes

Sok wordt vingerloze handschoen

Je kunt ook een handschoen maken van een been van een sok. In Draad!4 zeiden we het al: het been van een sok slijt eigenlijk niet. Dus knip de voet van een sok die versleten is, neem de steken weer op, brei nog een stuk en klaar is je handschoen. Ook hier kun je kiezen voor wel of geen duimgat. Wil je een gat dan maak je gewoon een heel groot knoopsgat. Zo groot dat je duim er lekker in past.

Wol & Co vingerloze handschoen uit draad! 4

Hetzelfde maar toch niet

Ben je geïnspireerd door Draad! 5 Fair Isle breien en ga je experimenteren met kleur? Maak handschoenen van je experiment. Deze handschoenen zijn verschillend, maar omdat we dezelfde kleuren hebben gebruikt, is het toch een eenheid. De achtergrondkleur en de motiefkleur zijn verwisseld. En omdat we een heuse duim aan de koker gebreid hebben, zit de handschoen ook nog eens lekker. De gestreepte handschoenen zijn ook bijna hetzelfde en daardoor een eenheid. Er is alleen een extra kleur toegevoegd, waarom we dat deden lees je in Draad! 3 breien & kleur.

Wol & Co vingerloze handschoen Fair Isle 2
Wol& Co gestreepte mouwen
Wol & Co Helix vingerloze handschoenen

Gratis patroon om te proberen

En wil je eerst een basispatroon breien? Dan kun je onze Helix handschoenen proberen (afbeelding links). In deze handschoenen zit ook een duimgat voor extra comfort en … het is een gratis patroon.

Dus ga lekker experimenteren en aan het einde van de rit heb je ook nog eens een paar warme handen, terwijl de ramen openstaan voor wat frisse lucht. Veel breiplezier!