verstevigen van hiel en teen met meebrei-garen

Verstevigen van hiel en teen met meebrei-garen

Dit is het derde blog over het verstevigen van hielen in breiwerk. In het eerste en tweede blog verstevigden we door steken af te halen. Het breiwerk wordt hierdoor iets dikker. Deze keer laten we je ook zien hoe het verstevigen van hiel en teen met meebrei-garen werkt. Dit is zeker ook een plek in de sok waar vaak een gat valt, maar voor een teen is dikker breiwerk niet zo lekker. Je schoenen zouden kunnen gaan knellen

Meebreien

Door tegelijk met het gewone breigaren een stevige draad mee te breien wanneer je de teen en de hiel breit, verstevig je deze plekken. Zo kun je voorkomen dat er al snel een gat komt in je teen of hiel.

De draad die je meebreit is een speciale draad, ontwikkeld voor het stoppen en verstevigen van breiwerk. Sokkengaren bestaat normaal uit zo’n 75% wol en 25% polyamide. De draad die je meebreit voor versteviging heeft van meer polyamide. Soms wel 40%!

Regia neontrend is zo’n stop-/verstevigingsgaren. Hier hebben we gekozen voor een lekker opvallende draad, maar je kun ook draad kiezen in de kleur van je garen, natuurlijk. Je ziet, met het verstevigen van hiel en teen met meebrei-garen versterk je niet alleen de slijtbare delen van je sok, je kan je sok tegelijk ook een leuk accent geven.

Wil je sokken leren breien of je kennis wat verbreden? Kijk dan naar ons boek Draad! 4 sokken breien. Daarin vind je naast de basistechnieken ook meerdere soorten hielen, tenen, opzetten en afkantingen. Sokken breien is een lekker tussendoor project en het is dan leuk af en toe eens te variëren , toch?