Dit is het derde blog over het verstevigen van hielen in breiwerk. In het eerste en tweede blog verstevigden we door steken af te halen. Het breiwerk wordt hierdoor iets dikker.

Deze keer laten we je ook zien hoe je de teen verstevigd. Dit is zeker ook een plek in de sok waar vaak een gat valt, maar voor een teen is dikker breiwerk niet zo lekker. Je schoenen zouden kunnen gaan knellen.

verstevigde hiel
verstevigde teen
sok met verstevigde hiel en teen

Meebreien

Door tegelijk met het gewone breigaren een stevige draad mee te breien wanneer je de teen en de hiel breit, verstevig je deze plekken. Zo kun je voorkomen dat er al snel een gat komt in je teen of hiel.

De draad die je meebreit is een speciale draad, ontwikkeld voor het stoppen en verstevigen van breiwerk. Sokkengaren bestaat normaal uit zo’n 75% wol en 25% polyamide. De draad die je meebreit voor versteviging heeft van meer polyamide. Soms wel 40%!

Stopgaren Regia groen
Stopgaren Regia fluor

Regia neontrend is zo’n stop-/verstevigingsgaren. Hier hebben we gekozen voor een lekker opvallende draad, maar je kun ook draad kiezen in de kleur van je garen, natuurlijk.