Tochtslang van een sjaal maken

Het was nogal winderig de laatste tijd en er was hier in huis behoeft aan een extra tochtslang. Toen ik laatst de la met sjaals en wanten (noodgedwongen) uitzocht kwam ik een leuke sjaal tegen die ik niet meer draag. Dus ik kon een tochtslang van een sjaal maken!

Dit is wat ik deed

  1. Omdat je een tochtslang niet altijd nodig hebt, besloot ik er een soort kussen / tochtslang van te maken. Is de slang niet nodig, dan heb ik een kussentje.

2. Ik knipte dus mijn sjaal op de lengte die nodig was voor het te dichten tochtgat en werkte het af op de lockmachine. Na afwerken, lockte ik drie zijdes dicht.

3. De slang / het kussen keerde ik en vulde het met fiberfill.

4. Daarna maakte ik de laatste zijde dicht met de hand door de steken te volgen.

5. Van het stuk sjaal dat ik nog over had maakte ik een tweede en kleinere slang / kussen.

Heerlijk! Het voelt altijd heel goed als je iets opnieuw leven in kan blazen als je er ooit tijd, geld en energie in gestopt hebt. En de strepen zijn natuurlijk leuk.

Ten slotte

Ik heb mijn lockmachine gebruikt voor het afwerken van de geknipte randen, maar dit kan ook prima met de zigzag op de naaimachine en zelf met de hand met een festonsteek. Werk je met de hand, dan is het wel belangrijk om elke steek te zekeren.

Kun je nog niet breien en lijkt zo’n sjaal kussen in ribbelsteek je ook wel wat? Kijk eens naar Werkdraad 1 leer breien.

Sytske