Sokken breien – twee tegelijk

Sokken breien - twee tegelijk

Sokken breien – twee tegelijk, waarom zou je dat doen? Wij doen dit vaak en de reden hiervoor is:

Je hoeft geen aantekeningen te maken!

Als je sokken breit, is het fijn om de toeren lekker weg te tikken. Dat maakt het breien van sokken nou juist zo ontspannend. Als je dan tijdens het breien aantekeningen moet maken, omdat je de tweede sok precies zo wilt hebben, wordt je steeds onderbroken in je flow. Heel vervelend!

Brei je twee sokken tegelijk dan hoef je geen aantekeningen te maken. Je doet in de ene sok hetzelfde als in de andere sok. Voorwaarde is wel dat je steeds de toer helemaal afmaakt, want anders moet je alsnog een aantekening maken. Maar dat is een kleine moeite, toch?

Sokken breien - twee tegelijk 2

Er is nog een bijkomend voordeel. Als je klaar bent, heb je meteen twee sokken. Nooit meer last van het ‘tweede-sok-syndroom’ dus. Want eerlijk is eerlijk: die tweede sok is nou niet bepaald het meest inspirerende breiwerk dat je gaat maken.

Sokken breien - draad 4 en werkdraad 4 bundel

Wil je meer weten over het breien van sokken? Dan is Draad! 4 sokken breien echt een boek voor jou. Alles staat er in en met dit boek kent sokken breien geen geheimen meer voor jou. We hebben ook een serie magazines: Werkdraad. In onze werkdraden vind je uitgebreide uitleg over verschillende technieken in woord en beeld.

Mooie sokkengarens, goed advies en accessoires vind je bij de betere handwerkwinkel, bijvoorbeeld bij Trollenwol.