Sokken breien - helix strepen na de hiel

Sokken breien – helix strepen na de hiel

Sokken breien – helix strepen in de hiel is ons laatste deel in de helix-hiel-serie. We hebben de hielflap in blokjes gebreid en de kleine hiel effen. Nu ga je steken opnemen van de spie. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat je helix-streep netjes doorloopt.

Zo ga je verder na de hiel

Beide draden zitten op hetzelfde punt in de kleine hiel. De eerst volgende toer die je moet gaan breien is over de kleine hiel.

Op de naalden van de bovenvoet staan grijze steken. De eerste toer die daarover heen moet komen is een blauw. We breien dus met blauw verder.

helix 1: beide draden zitten bij de kleine hiel
helix 2: op de bovenvoet grijze steken

Je neemt met blauw de steken langs de spie op. Je breit ook de helft van de bovenvoet steken met blauw.

helix 4: neem de spiesteken op
helix 5: brei helft bovenvoet met blauw

Dan pak je de grijze draad op en brei je de helft van de kleine hiel. Pak een nieuwe lege naald en brei hiermee de tweede helft van de hielsteken en de spiesteken. Je breit dus verder in grijs.

helix 6: brei met grijs de helft van de hiel
helix 7: brei ook de rest hiel en spie met grijs

Nu ga je weer verder met blauw. Je neemt de spiesteken aan de andere kant van de hielflap op en breit weer de helft van de hielsteken erbij.

helix 8: nu kun je weer verder met helix strepen

Zo, nu ben je weer klaar om helix-strepen te gaan breien. Je hebt drie naalden met blauwe steken en één naald met grijze steken. Grijs is dus aan de beurt om twee naalden mee te breien.

Draad!4 sokken breien

Wil je meer weten over het breien van sokken? Dan is Draad! 4 sokken breien echt een boek voor jou. Alles staat er in en met dit boek kent sokken breien geen geheimen meer voor jou. We hebben ook een serie magazines: Werkdraad. In onze werkdraden vind je uitgebreide uitleg over verschillende technieken in woord en beeld.

Ons sokkenboek vind je natuurlijk in onze webshop. Je kunt ons boek natuurlijk ook altijd nog online bestellen. En kijk vooral eens naar onze andere blogs, soms delen we een techniek, soms een boek en soms gedachten over het breien. Wil je op de hoogte blijven, dan kun je jezelf inschrijven voor onze nieuwsbrief; op onze homepage vind je een venster om in te vullen.

Fysieke winkel

Ons boek, goede sokkengarens, leuke accessoires en goed advies vind je o.a. in de volgende winkels: Hooks & Yarn, bij Trollenwol, en bij De Afstap. Een goede winkel voor sokkengarens online is Wolhalla.