Wannabee kabel geeft wel het uiterlijk van een kabel, maar hij is geen echte kabel.

In dit motief wordt er steeds maar één steekje opgeschovern en hierdoor gaat er niet zo veel van de rek verloren en verliest het breiwerk niet al te veel in de breedte. Bovendien hoef je geen kabelnaald te gebruiken.

Wol & Co Wannabee kabel

Wannabee kabel is hier gegeven voor rondbreiwerk. Wil je het plat breien dan heb je nog 2 extra kantsteken nodig.

Het motief  heeft een veelvoud van 12 steken nodig.

Je breit het zo:

Tr. 1: *2 r., [brei de tweede steek van rechts op de linkernaald recht, laat niet afglijden, brei de meest rechtse steek op de linkernaald recht, laat de steken samen afglijden], 2 av, 4 r, 2 av. , herh. vanaf *.

Tr.  2: *1 r., [brei de tweede steek van rechts op de linkernaald recht, laat niet afglijden, brei de meest rechtse steek op de linkernaald recht, laat de steken samen afglijden], 1 r., 2 av, 4 r, 2 av. , herh. vanaf *.

Tr. 3: *[brei de tweede steek van rechts op de linkernaald recht, laat niet afglijden, brei de meest rechtse steek op de linkernaald recht, laat de steken samen afglijden], 2 r., 2 av, 4 r, 2 av. , herh. vanaf *.

Tr. 4: *4 r., 2 av., 2 r., [brei de tweede steek van rechts op de linkernaald recht, laat niet afglijden, brei de meest rechtse steek op de linkernaald recht, laat de steken samen afglijden], 2 av. , herh. vanaf *.

Tr. 5: *4 r., 2 av., 1 r., [brei de tweede steek van rechts op de linkernaald recht, laat niet afglijden, brei de meest rechtse steek op de linkernaald recht, laat de steken samen afglijden], 1 r., 2 av. , herh. vanaf *.

Tr. 6: *4 r., 2 av., [brei de tweede steek van rechts op de linkernaald recht, laat niet afglijden, brei de meest rechtse steek op de linkernaald recht, laat de steken samen afglijden], 2 r., 2 av. , herh. vanaf *.

Herhaal toer 1 t/m 6.

Het voorbeeld is gebreid van Regia 4-draads garen. Dit is een garen met 25% polyamide en 75% wol. Hierdoor is het garen lekker warm en ook lekker sterk. Het kan bovendien in de wasmachine.