Wol-Co-verticale-streepjesWol & Co

Verticale streepjes is een heel eenvoudig inbrei- of Fair Isle motief. Eenvoudig, maar met veel effect. Een motief hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om effect te hebben. Het is leuk in een rand van een muts, sok of want.

Verticale streepjes

Je breit het motief volgens het breischema. Zorg er wel voor dat de twee kleuren die je gebruikt goed contrasteren, anders is het motief niet goed zichtbaar. Je kunt door je oogharen kijken als je denkt dat het contrast niet genoeg is. Of je maakt een zwart-wit foto met je telefoon. Als de twee kleuren niet genoeg contrasteren, zie je dat op deze manier heel goed.

Verder is het handig om een proeflapje te breien als je een project met Fair Isle (of inbreimotief of jaquard motief) gaat maken. Doordat je de draad waar je niet mee breit achter het werk meevoert, is het breiwerk minder rekbaar. Dat is niet zo erg, maar wel als je op veel rek rekent. Vooral in sokken en mutsen is de rek belangrijk! We schreven er een blog over; dat vind je hier.

Meer weten?

Wil je mee weten over inbreien? Lees dan onze tips over Fair Isle breien. Wil je meer weten over de werking van kleur dan kun je natuurlijk ook kiezen voor Draad!3 breien & kleur.

Wil je meer eenvoudige inbreimotieven? Kijk dan eens hier. Dit zijn Schotse Sanquar-motieven. Deze motieven zijn eenvoudig, maar je ziet aan de ontwerpen wel hoe effectief eenvoud kan zijn. Vooral wanneer je een eenvoudig motief als all-over motief toepast.