Wol-Co-Steentjes-in-dik-en-dun-garen-1Wol & Co

Steentjes met dik en dun garen

Steentjes met dik en dun garen valt in de categorie afgehaalde steken. Je maakt ‘m hier met twee verschillende garens, een dunne draad en een veel dikkere. Dit is weer zo’n steek waarbij je heerlijk kunt experimenteren met dikte van de garens en naalden en ook met kleur aan de slag kunt.

Wil je je echt verdiepen in kleur, dan kun je terecht in ons boek Draad!3 breien en kleur.

De onderste helft van dit voorbeeld is gebreid met 1 draad Supersoft en het fluffy Cool Air voor de stenen. Het bovenste deel heeft dezelfde 1 draad Supersoft als ‘achtergrond’ en 3 draden Supersoft in verschillende kleuren samengevoegd voor de stenen.

Voor plat en rond breiwerk

In het breischema zie je kantsteken. Die gebruik je in plat breiwerk. Ga je de steentjes in rondbreiwerk toepassen, dan brei je alleen de herhaling. Wil je meer weten over een breischema voor plat breiwerk gebruiken voor rondbreiwerk? Lees dan ons blog hierover.

Speciale aanwijzingen:

1 afh. = 1 steek averecht afhalen. Voor plat breiwerk betekent dit: aan de goede kant met de draad achter je werk en aan de verkeerde kant met de draad voor je werk.

Zo ga je breien

Je hebt een dun en een dik garen nodig.

Zet een veelvoud van 4 (+ 3) steken op.

Tr. 1 (GK) met dunne draad: alle st. recht

Tr. 2 (VK) met dunne draad: alle st. averecht

Tr. 3 met dikke draad: 1 r., *2 r., 1 afh., 1 r.; herh. vanaf *, eindig met 2 r.

Tr. 4 met dikke draad: 2 r., *1 r., draad naar voren halen, 1 afh., draad naar achter, 2 r.; herh. vanaf *, eindig met 1 r.

Tr. 5 met dunne draad: recht.

Tr. 6 met dunne draad: averecht.

Tr. 7 met dikke draad: 1 r., *1 afh., 3 r.; herh. vanaf *, eindig met 1 afh., 1 r.

Tr. 8: 1 r., draad naar voren, 1 afh., draad naar achter *3 r., draad naar voren, 1 afh., draad naar achter; herh. vanaf *, eindig met 1 r.

Tr. 9 met dunne draad: recht.

Tr. 10 met dunne draad: averecht.

Herhaal tr. 3 t/m 10.

De aqua/grijze steentjes zijn gebreid met Holst Garn Supersoft Aquamarine (1 draad) en Lana Grossa Cool Air antraciet.

De aqua/groene steentjes zijn gebreid met Holst Garn Supersoft Aquamarine (1 draad) en de kleuren Heath, Iced en Spring (3 draden tegelijk).