Slinger kabel met verdraaide steken

De Slinger kabel met verdraaide steken is hier beschreven voor een plat breiwerk. Wil je meer weten over het rondbreien van een schema dat plat is gegeven? Lees dan onze blogs ‘van plat naar rond‘. Of over het verdraaien van steken, lees dan ‘de steek – deel 2. Het is leuk om in een kabel verdraaide steken te gebruiken, omdat de kabel dan nog beter uitkomt. Ook de averechte steken tussen de verdraaide steken zorgen er voor dat de kolommen met rechte steken beter uitkomen.

Het verdraaien van steken is wel iets meer gepriegel, maar dat mag de pret niet drukken. Je besteedt toch al veel tijd aan je breiwerk, waarom dan niet nog een klein beetje meer om het extra mooi te maken?

We hebben ook blogs geschreven over het breien van kabels. Hier vind je ze.

Deze slinger kabel is een leuk onderdeel van een kabel panel in een trui en komt het best tot z’n recht in een omgeving van averechte steken.

LET OP: je breit de steken van de kabel zoals ze zich voordoen. Dus een verdraaid rechte steek aan de GK wordt een verdraaid averechte steek aan de VK.

BEHALVE in toer 2 waar de kabel draait, daar brei je precies wat er in de beschrijving staat, dan komt het goed! Je breit in de kabel de eerste vier steken verdr.r. boven av. en andersom en de drie st. van de kabelnaald brei je wel zoals ze zich voordoen.

Wol & Co slinger kabel met verdraaide steken
Wol & Co slinger kabel met verdraaide steken breischema
Wol & Co slinger kabel met verdraaide steken legenda

De slinger kabel met verdraaide steken brei je zo:

De kabel zelf heeft 7 steken nodig. In de beschrijving en het schema laten we 4 averechte steken zien voor en na de kabel.

Tr. 1 (GK): 4 av., [1 verdr. r., 1 av.] drie maal, 1 verdr. r., 4 av.

Tr. 2 (VK): 4 r., [1 verdr. av., 1 r.] drie maal, 1 verdr. av., 4 r.

Tr. 3 (GK): 4 av., zet de volgende 3 st. op een kabelnaald en hou voor het werk, [1 verdr. r., 1 av.] twee maal, brei daarna de 3 st. van kabelnaald: 1 verdr. r., 1 av., 1 verdr. r., 4 av.

Tr. 4, 6 8 en 10: zoals tr. 2.

Tr. 5, 7 en 9 zoals tr. 1.

Herhaal tr. 1 t/m 10.