Schuine strepen is een eenvoudig inbrei- of Fair Isle motief. Eenvoudig, maar met veel effect. Het is leuk in een rand van een muts, sok of want.bee

Het breiwerk dat je maakt met Fair Isle breiwerk is dubbeldik. Dat komt doordat je de draad van de kleur die je niet breit, meevoert achter het werk. Er loopt dus nog een draad acht je breiwerk, vandaar dubbeldik. Dat is heerlijk warm en het is dus ook geen wonder dat er veel inbrei motieven uit het noorden van Europa komen.

De meegevoerde draad achter het werk zorgt er wel voor dat je breiwerk minder rekbaar is. Dat is wel iets om rekening mee te houden en een proeflapje breien voor een project waar je de Fair Isle techniek gaat gebruiken is dan ook geen luxe.

Wol & Co Schuine strepen foto
Wol & Co breischema schuine strepen
Wol & Co legenda schuine strepen

Schuine Strepen

Je breit het motief volgens het breischema. Zorg er wel voor dat de twee kleuren die je gebruikt goed contrasteren, zodat het motief goed zichtbaar is. Je kunt door je oogharen kijken als je denkt dat het contrast niet genoeg is. Of je maakt een zwart-wit foto met je telefoon. Als de twee kleuren niet genoeg contrasteren, zie je dat goed op de foto.

Wil je mee weten over inbreien? Lees dan onze tips over Fair Isle breien. Wil je meer weten over de werking van kleur dan kun je natuurlijk ook kiezen voor Draad!3 breien & kleurte voegen