Wol & Co ruiten-en-strepen-mozaiekWol & Co

Ruiten en strepen mozaïek

In dit ruiten en strepen mozaïek breiwerk zie je wat er zo leuk is aan mozaïek breien. Door de afwisseling van recht en averecht, van tricot- en ribbelsteek krijg je een mooi reliëf effect op een gestreepte achtergrond.

We hebben hier gekozen voor twee kleuren die niet zo veel contrast hebben, en het resultaat is op het randje van wat nog zichtbaar is. Let daar dus goed op, brei een proeflapje om je kleuren uit te proberen!

Een breischema voor mozaïekbreiwerk lees je zo:

  • Je werkt steeds met één kleur per toer. De andere kleur uit het breischema wordt averecht afgehaald met de draad aan de verkeerde kant van het werk.
  • De kleur waar je mee werkt is de kleur van het eerste hokje rechts in de teltekening (de eerste steek van de toer) of het eerste hokje links in de teltekening (de eerste steek van de teruggaande toer)
  • Let op dat de meegevoerde draad altijd aan de verkeerde kant van je breiwerk zit! Je ziet hem dus nooit aan de goede kant van je werk. Ben je aan de goede kant van je breiwerk aan het werk, dan zit de werkdraad achter je werk als je een steek afhaalt. Ben je aan de verkeerde kant aan het werk, dan zit de werkdraad voor je werk als je een steek afhaalt.
Wol & Co ruiten-en-strepen-mozaiek
ruiten en strepen mozaïek
Wol-Co-Abstract-mozaiek-legenda

Wil je nog wat meer informatie over mozaïek breien? Lees dan ons blog. Wij hebben dit motief gebreid met supersoft van Holst Garn. Dit garen is in heel veel prachtige kleuren te koop bij o.a. Trollenwol in Driebergen en Hooks & Yarn in Amsterdam. Ga vooral eens langs bij de winkels om de kleuren in het echt te kunnen bewonderen.