Wol & Co maya mozaïekWol & Co

Maya mozaïek

Maya Mozaïek is, de naam zegt het al, een motief dat je met de mozaïek techniek breit. Hierover hebben we een blog geschreven. Dat kun je hier vinden.

Het garen

Bij deze Maya mozaïek steek maakt het echt uit welke kleur garen je voor de ‘achtergrond’ en welke je voor het motief kiest, ook al zijn motief en achtergrond gelijkwaardig in aantallen, het maakt uit welke kleuren je kiest. In het voorbeeld komt de oranje kleur naar voren, die steken vangen dan ook je oog.

Een proeflapje breien is bij mozaïek breiwerk echt een goed idee, en dan een flink lapje om de kleuren en motief goed te kunnen beoordelen.

Je ziet dat dit lapje gebreid is in ribbelsteek. Dat vinden wij het mooist, omdat je dan echt het pixelachtige van mozaïekwerk krijgt. Je kunt natuurlijk altijd experimenteren en ook in tricotsteek dit motief proberen. Het zal iets meer langgerekt worden, maar misschien is dat juist wel leuk voor het project dat jij ermee wilt breien.

Wil je meer weten over de Maya’s? Dan kun hier meer informatie vinden. En kleurige garens om lapjes mee te breien, vind je onder andere bij Hooks & Yarn in Amsterdam en bij Trollenwol in Driebergen.