Madeliefjes

Madeliefjes in je breiwerk maken je vrolijk. Het is een leuk all-over motief en ook als band of rand ziet het er goed uit.

Het breiwerk dat je krijgt met madeliefjes is wel een minder rekbaar breiwerk dus houd daar rekening mee met het aantal steken dat je opzet. Brei je het als band in een werk met tricotsteek dan moet je misschien wat steken bijmaken.

Het breien van een proeflapje madeliefjes is een goede manier om te zien hoe het motief zich verhoudt tot bijvoorbeeld tricotsteek. Ook voor de te gebruiken naalddikte is het goed om een proeflapje te breien. Misschien heb je een wat dikkere naald nodig dan anders. Je moet immers een paar steken uit één steek maken. Checken dus met je proeflapje!

Hieronder vind je het madeliefjes motief in één kleur, maar je kunt het ook in twee of drie kleuren breien. Madeliefjes in drie kleuren vind je hier.

Madeliefjes
Breischema madeliefjes
Legenda madeliefjes

Madeliefjes hebben een veelvoud van 4 plus 1 st. nodig.

Je breit het zo:

Tr.1 en alle andere toeren aan de goede kant (GK): recht

Tr. 2 (VK): 1 r., *[3av.samenbr.,  NIET aflaten glijden, omsl, averecht in dezelfde steek], 1 r., herh. vanaf *.

Tr. 4: 1 r., 1 av., 1 r., **[3av.samenbr.,  NIET aflaten glijden, omsl, averecht in dezelfde steek], 1 r., herh. vanaf *, eindig met 1 av., 1 r.

Herhaal tr. 1 t/m 4

De madeliefjes zijn gebreid van 7 Veljestä van Novita. Dit is een heerlijk garen om mee te breien en het kan bovendien in de wasmachine.