Wol-Co-Lizard-PointWol & Co

Lizard Point

Lizard Point is het meest zuidelijke puntje van Cornwall (UK). En net als Nederland kennen de andere landeen aan de Noordzeekust en het Kanaal de visserstrui met specifieke motieven. Dit motief is daar één van. Lizard Point is een eenvoudig motief dat ook heel goed in een ‘gewone’ trui of vest te gebruiken is. Wij zouden het motief trouwens ook in een deken of kussen kunnen gebruiken. Moeilijk is het niet, want je maakt het motief met alleen een afwisseling van rechte en averechte steken.

Wol-Co-Breskens-legenda

Je breit het motief zo:

Zet een veelvoud van 6 steken op.

Tr. 1 (GK): recht.

Tr. 2 (VK): averecht.

Tr. 3, 5, 7: *3 r., 3 av.; herh. vanaf *.

Tr. 4, 6, 8, 10: averecht.

Tr. 9 en 11: recht

Tr. 12, 14, 16 en 18(VK): *3 r., 3 av.; herh. vanaf *.

Tr. 13, 15, 17: (GK): recht.

Herhaal tr. 1 t/m 18.

Wol & Co werkdraad 1 leer breien cover

Dit is een mooi motief voor beginners. Wil je leren breien? Dan is Werkdraad 1 leer breien hét magazine voor jou. Wil je meer weten over Engelse visserstruien? Dan kun je ons blog lezen of deze (Engelse) website bezoeken. Je kunt op deze website ook patronen kopen en een gratis patroon downloaden voor een vingerloze handschoen met ‘vissers’motief.

Tip: als wij een motief uit willen proberen, maar geen hele trui willen breien, dan maken we weleens een vaatdoekje van katoen. Lizard Point is hiervoor heel geschikt.