Wol & Co Grote Fair Isle bloemWol & Co

Grote Fair Isle bloem is een leuk motief om een all-over motief van te maken. Om niet al te lange floats (meegevoerde draden aan de achterzijde van je werk) te krijgen is het verstandig een klein motiefje tussen de bloemen te breien. Je kunt deze grote bloem ook goed afwisselen met de kleine Fair isle bloem in onze stekenbibliotheek.

Als je gaat inbreien is het belangrijk om twee contrasterende kleuren te nemen. Het is zonde van het werk als je motief wegvalt tegen de achtergrond. Wanneer je tussen je oogharen door kijkt en je ziet verschil in de kleuren zit je waarschijnlijk wel goed. Probeer het motief voor de zekerheid nog even uit in een proeflapje.

Wol-Co-breischema-Grote-Fair-Isle-bloem-1

Dit motief is gebreid in Ullcentrum 2-draads. Dat is een wollen garen dat niet machine wasbaar gemaakt is. Wil je een ander garen gebruiken, zorg er dan voor dat het garen wol is en zo min mogelijk bewerkt. De vezels van het garen haken dan mooi in elkaar na het wassen waardoor de steken gelijkmatig worden en de meegevoerde draad niet meer zichtbaar is aan de goede kant van het werk.

Wil je meer weten over de Fair Isle techniek dan kun je onze blogs lezen.