Wol-Co-Fair-Isle-VlechtwerkWol & Co

Fair Isle Vlechtwerk

Fair Isle Vlechtwerk breien, is een lekker werkje, want je hebt het motief vrij snel door. Het all-over motief is leuk in, bijvoorbeeld, een vest. Je kunt ook één enkele band gebruiken in een boord van een muts of ander kledingstuk.

In ons gebreide voorbeeld hebben we in het bovenste deel het motief en de achtergrond lekker contrasterende kleuren gegeven. Het kan natuurlijk ook wat rustiger. Kies dan bijvoorbeeld voor een kleurfamilie of neutralen zoals in het onderste gedeelte.

Fair Isle Vlechtwerk is een perfect motief om te experimenteren met kleur en kleurgebruik. Het heeft een kleine herhaling dus je ziet snel wat de verschillende kleurcombinaties doen.

Wol-Co-Fair Isle Slingerplant-legenda

Wil je meer weten over Fair Isle breien, kleuren en motieven kiezen? Dan zou je even kunnen kijken naar ons boek Draad! 5 Fair Isle breien.

Draad! 5 Fair Isle breien

Ons kleurige voorbeeld is gebreid in Holst Garn Supersoft. Supersoft heeft een fijne wollen draad die bij het breien een beetje in elkaar haakt, zodat je project mooi dicht en stabiel wordt. Na het wassen wordt de draad wat dikker, wolliger en zachter. Bovendien is Supersoft in prachtige kleuren leverbaar. In een fysieke wolwinkel werken mensen die verstand van zaken hebben en je goed advies kunnen geven over de aanschaf van het juiste garen voor het juiste breiwerk. Supersoft of supersoftachtige garens worden o.a. verkocht bij Trollenwol en Hooks & Yarn.