Wol-Co-Fair Isle SlingerplantWol & Co

Fair Isle Slingerplant

Het Fair Isle Slingerplant inbreimotief doet het goed in pittige kleuren, vinden wij. Wil je wat minder contrast, dan kies je natuurlijk kleuren die wat dichter bij elkaar liggen.

Brei wel eerst even een proeflapje, om te checken of je nog genoeg contrast tussen de kleuren hebt! Liggen de kleuren te dicht bij elkaar, dan zie je uit de verte geen motief en dat is zonde van al het werk. Brei dus een lapje, leg het ergens neer en loop even een eindje weg om het resultaat te bekijken.

Op onze site kun je van alles vinden over Fair Isle breien, want wij zij gek op inbreien. Je speelt met kleuren en met motieven. Lees bijvoorbeeld eens verder op ons blog. Of misschien wil je wel uitgebreid advies en uitleg en dan is Draad!5 Fair Isle breien een onmisbaar boek. Je vindt het in onze shop. Het boek geeft stap voor stap uitleg en bij (bijna) elke stap staat ook een foto.

Draad! 5 Fair Isle breien

Goede garens om mee in te breien zijn onmisbaar bij Fair Isle breien. Koop de garens in een echte winkel waar je goed advies kunt krijgen. Goede garens zij te koop bij de betere handwerkzaak, o.a. Hooks & Yarn in Amsterdam en Trollenwol in Driebergen.